Stylové digitální zrcadlovky SONY A390 a A290

vydáno 24. 6. 2010 | autor Sony | sekce Tiskové zprávy | téma Foto a video

Tagy: A290, A390, Alpha, BRAVIA Sync, DSLR, DSLR-A29, DSLR-A390, fotoaparát, HDMI, Help Guide, LCD, PhotoTV HD, Quick AF Live View, SLA, Sony, zrcadlovka

Sony - logo

Začínající fotografové, kteří dosud používali převážně kompakty, si teď rozhodně přijdou na své! Sony uvádí nové modely digitálních zrcadlovek DSLR A390 a A290 s rozlišením 14,2 Mpix.

  • DSLR-A390 i DSLR-A290 nabízí rozlišení 14,2 Mpix
  • Oba typy sdílejí malé, příjemně kompaktní tělo
  • Nově designovaný grip pro ještě lepší držení
  • Předělaný ovladač funkcí pro snadné a rychlé nastavení
  • DSLR-A390 má jako bonus navíc funkci náhledu Quick AF Live View na LCD odklopném displeji, která spolehlivě pracuje i s rychlým a přesným AF ostřením
  • Menu obou přístrojů má jasně srozumitelné grafické ikony a nabízí i vysvětlující Help Guide v případě nejasností
  • HDMI výstup a propojení BRAVIA Sync u obou přístrojů s možností ovládání prezentace dálkovým ovladačem od televizoru

Řada digitálních SLA zrcadlovek (ALPHA) od Sony se rozrostla o dva nové stylové přístroje určené převážně začínajícím fotoamatérům.

Všichni ti, kteří dosud používali kompaktní digitální přístroje značky SONY, teď mohou sáhnout po jednoduchých zrcadlovkách DSLR-A390 (α390) a DSLR-A290 (α290). Přinášejí dramatické zlepšení obrazové kvality a samozřejmě i rozšířené kreativní možnosti při záznamu snímku. Podstatné ale je, že se velmi jednoduše ovládají a jsou tedy vhodné i pro fotoamatéry, kteří ještě digitální zrcadlovky nepoužívali.

Digitální zrcadlovka SONY DSLR-A390

Oba přístroje mají shodné obrazové rozlišení 14.2 efektivních Megapixelů ve vysoké kvalitě s minimálním digitálním šumem a samozřejmě velmi rychlé reakce, na kterých staví všichni uživatelé digitálních zrcadlovek SONY.

Model α390 nabízí také funkci Quick AF Live View. Jde o náhled snímků zobrazených na výklopném LCD monitoru, který spolupracuje s rychlým a přesným samoostřením. Nejlevnější z celé řady digitálních zrcadlovek DSLR Sony je pak model α290 nabízející s rozlišením 14.2 Mpix. Chlubí se abnormálně kompaktním tělem a lehkostí (váží pouhých 456 gramů – bez baterie a paměťové karty).

Oba nové přístroje zaujmou na první pohled atraktivním a nově přepracovaným gripem, který umožňuje ještě pohodlnější držení a snadnější stisk spouště. Také ovládací prvky na vrchní části těl fotoaparátů byly nově přepracovány tak, aby nabídly jasné a rychlé nastavení pomocí příjemně velkých tlačítek.

Díky tomu se s oběma fotoaparáty sžijí i začínající fotoamatéři a nebude pro ně žádný problém vybrat a nastavit si některý z široké nabídky nejrůznějších kreativních programů. Intuitivní návod využívající grafických symbolů pomůže pochopit vztah mezi rychlostí závěrky a clonou i to, jak se tato kombinace projeví na konečném záběru.

Help Guide nabízí jasné a přesné vysvětlení jednotlivých funkcí a je doplněné ilustračním snímkem, na kterém je hned vidět výsledek daného počínání. Rychlé přepínání mezi vlastním fotografováním a přehráním snímku je navíc podpořeno barevnými ikonami.

Digitální zrcadlovka SONY DSLR-A290

Jak typ α390 tak α290 má zabudovaný mini HD konektor pro přímé napojení na HD Ready TV přijímače (přes speciální kabel – lze dokoupit samostatně).

Software PhotoTV HD se přitom stará o co nejlepší vzhled snímku zvláště na kompatibilních televizích řady SONY BRAVIA. Funkce BRAVIA Sync navíc umožňuje za použitím dálkového TV ovladače spouštět promítání jednotlivých obrázků u kompatibilních televizí pohodlně na dálku.

Nové zrcadlovky budou v prodeji od července 2010.

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře