Studio Warner Bros. chystá 3D konverzi Čaroděje ze země Oz

vydáno 5. 10. 2012 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma 3D, Filmy, Ze světa | 1 komentář

Tagy: 3D, Čaroděj ze země Oz, film, Oz: The Great and Powerful, The Wizard of Oz, Warner Bros.

Čaroděj ze země Oz Blu-ray Jak jste se mohli dozvědět z článku o výroční Blu-ray edici padesáti nejlepších filmů studia Warner Bros., jeden z nejstarších hráčů na hollywoodském poli oslaví příští rok kulatých 90 let a kromě několikapatrového dortu s Batmanem hodlá zrecyklovat spoustu svých katalogových titulů.

A jelikož vydání rozmáchlých několikadiskových edic evidentně na vymámení peněz nestačí, pustí se Warneři i do jedné z nejzbytečnějších 3D konverzí vůbec. Chystají totiž převod do třetího rozměru pro technicolorovou klasiku Čaroděj ze země Oz. Ta už se přitom dočkala na Blu-ray hned několika re-edic, včetně úchvatné kolekce k 70. výročí, takže převod do 3D působí v tomto případě skutečně jen jako pouhé lákadlo na nejnaivnější diváky, kteří jsou stále ochotni koukat na ledajakou konvertovanou zrůdnost. Převod do třetího rozměru dává o to menší smysl, že Warneři prozatím nepočítají s nasazením do kin, nýbrž opět pouze na „modré disky“.

Těch bychom se měli dočkat na podzim příštího roku, což dává studiu dost času, aby si s konverzí pohrálo. Nějak ovšem pochybujeme, že se k zelené čarodějnici bude přistupovat stejně precizně, jako když James Cameron detailně zkoumal každý frame nepotopitelného parníku a poprsí Kate Winslet v Titanicu.

Mnohem pravděpodobnější možností je urychlená snaha převést film do 3D proto, aby mohl po letních prázdninách vyjít na Blu-ray společně s chystaným prequelem od Sama Raimiho Mocný vládce Oz, z jehož v traileru prezentované umělosti a sterility máme bezesné noci ještě dnes.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Studio Warner Bros. chystá 3D konverzi Čaroděje ze ...

Vložil marko (bez ověření), 5. Říjen 2012 - 19:27

Obrázek uživatele marko

dobry clanok aj reakcie naprosto suhlasim a davam palec hore !!! uplna zbytocnost ako vytiahnut peniaze…