Studio Universal připravuje svoje první Blu-ray filmy a seriály

vydáno 18. 4. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Americký gangster, BD-Live, Blu-ray, DVD, film, Heroes, Hrdinové, Konec světa, Král Škorpion, Miami Vice, Mumie, Mumie se vrací, Mumie: Hrob Dračího císaře, seriál, Soudný den, Toshiba, Universal, Universal Studios, válka formátů, Země mrtvých

Universal - logo

Jedno ze studií, které během nedávné války formátů okázale ignorovalo existenci Blu-ray a vydávalo své filmy pouze na konkurenčním HD DVD, oznámilo své plány na letošní rok. Blu-ray disky jsou v něm samozřejmě na prvním místě. Na co se můžeme těšit?

Vsuvka pro zapomnětlivé: letos v únoru udělalo studio Universal čelem vzad a během několika hodin po oficiálním ukončení podpory HD DVD firmou Toshiba ohlásilo, že s HD DVD také končí a filmy už bude nadále vydávat jen na Blu-ray. Žádné bližší podrobnosti ale tenkrát nebyly pochopitelně zveřejněny, k tomu došlo až teď. A opravdu se máme na co těšit!

Počínaje červencem budou všechny nové filmy studia Universal vycházet kromě DVD také na Blu-ray, a to současně. Prvním takovým titulem bude akční „podivnost“ Soudný den, útočící už týden na tuzemská kina.

Americký gangster (American Gangster, 2007)

Z katalogových titulů přijde jako první na řadu série Mumie, Mumie se vrací a Král Škorpion, slavící velké úspěchy už při DVD vydání. Na Blu-ray se objeví 22. července, tedy těsně před premiérou nejnovějšího dílu celé ságy, filmu Mumie 3: Hrobka Dračího císaře. Ten by se měl do konce roku také dočkat Blu-ray vydání.

Celkem by letos mělo „modré“ světlo světa spatřit asi 40 filmů studia Universal. Mezi novinkami nebudou chybět předpokládané letní trháky Neuvěřitelný Hulk, Wanted, Hellboy 2: Zlatá armáda nebo Mamma Mia!. Ze starších filmů nás mimo jiné čeká na Oscara nominovaný thriller Americký gangster (vyšel na HD DVD), nenáročné komedie Zbouchnutá a 40 let panic, celovečerní Miami Vice, Konec světa s Arnoldem Schwarzeneggerem, válečné drama Ponorka U-571 nebo zombie horor Země mrtvých. Všechno jsou to filmy, které si své příznivce bezpochyby najdou.

A to už vůbec nemluvíme o fanoušcích aktuálních televizních seriálů, kteří budou jistě nadšením bez sebe: 26. srpna vydá studio Universal na Blu-ray první a druhou řadu seriálu Hrdinové! První sezóna vyšla loni na HD DVD a umístila se v žebříčku dvaceti nejlepších HD disků za rok 2007, Blu-ray vydání letos jistě čeká obrovský prodejní úspěch. Načasování na několik dnů před odvysíláním prvního dílu nové třetí série ho může jen posílit.

Heroes

Pro žádný z titulů zatím nebyly zveřejněny podrobnosti o ceně ani výbavě. HD DVD vydání studia Universal se přitom vyznačovaly velkou přidanou hodnotou – zejména v podobě online interaktivních bonusů, které HD DVD formát umožňoval díky připojení přehrávače na internet dávno před BD-Live. Není jasné, jestli budou tyto bonusy v případě titulů, které už dříve vyšly na HD DVD, nějakým způsobem zachovány i na Blu-ray vydáních.

Jedno je ale jisté – Blu-ray filmy a seriály studia Universal za to dosavadní čekání určitě stály.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře