Strážci galaxie: Vše, co chcete vědět o českém Blu-rayi

vydáno 18. 11. 2014 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma 3D, Filmy, Z domova | 3 komentáře

Tagy: Blu-ray Guardians of the Galaxy, film, Strážci galaxie

Jeden z nejvydařenějších letošních blockbusterů, Strážci galaxie, který předvedl, že úspěšný a zábavný film může vzniknout i z látky, v níž se objevuje málomluvný strom a ukecaný mýval, vtrhne na tuzemský předvánoční trh již za dva týdny (3. prosince) a vy se nyní můžete podívat na jeho kompletní výbavu.

Ta bude věrně kopírovat zahraniční vydání, které nedávno zpropagoval i vydařený Blu-ray trailer (viz. výše). Ten zaujal především zmínkou o dokumentu Průvodce galaxií s Jamesem Gunnem, což naznačovalo výživný bonusový materiál. Nakonec je však vše při starém a Disney opravdu bude i u Strážců galaxie pokračovat v trendu spíše průměrné bonusové náplně, která se informačně opírá především o audiokomentář režiséra.

Ten by však měl být v podání Jamese Gunna opravdu parádní, neboť Gunn na sociálních sítích ustavičně nahazuje zajímavé „strážcovské“ materiály a sem tam utrousí i interesantní novinku o chystaném pokračování. Navíc je to tak trochu geek se smyslem pro humor, a tak by nás měla čekat nejen informačně bohatá, ale i zatraceně zábavná dvouhodinovka. Bohužel však bez českých titulků, které budou přítomny pouze na klasických bonusových materiálech, které v případě Strážců galaxie dosáhnou přibližně na 40 minut stopáže. Těšit se můžete na Gag Reel, vystřižené a prodloužené scény, featurette o trikařských kouzlech či Avengers: Age of Ultron, a již zmíněného „Průvodce galaxií“.

Co se balení týče, na český trh nakonec opět nedorazí opravdové sběratelské balení typu steelbooku či futurepaku. Magic Box se však tento „nedostatek“ pokusí vynahradit alespoň zájemcům o 3D verzi filmu, která dostane do vínku matný přebal s parciálním lakem a embosem, což obyčejnou amaray krabičku jistě patřičně pozvedne.

Film bude na Blu-ray prezentován v poměru stran 2,40:1, v případě 3D verze by pak měl ve snaze o přenesení IMAX zážitku přecházet do „full screenu“ (1.78:1) a milovníky nabušených zvukových mixů jistě potěší přítomnost anglické stopy v DTS-HD Master Audio 7.1. Český dabing bude tradičně „jen“ v Dolby Digital 5.1.

Kompletní bonusy, včetně stopáže:

  • Komentář režiséra Jamese Gunna (02:00:40)
  • Průvodce galaxií s Jamesem Gunnem (20:50)
  • Intergalaktické vizuální efekty pro Strážce galaxie (07:06)
  • Exkluzivní ukázka z filmu studia Marvel – Avengers: Age of Ultron (02:14)
  • Gagy (03:54)
  • Falešný smích (vystřižené a prodloužené scény) (00:43)
  • Kyln bude muset stačit (vystřižené a prodloužené scény) (00:43)
  • Ne! Blbec jsem já (vystřižené a prodloužené scény) (00:28)
  • Sesterská láka (vystřižené a prodloužené scény) (01:44)
  • Tančící stráž (vystřižené a prodloužené scény) (00:47)
Strážci galaxie (3D Blu-ray)
Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Strážci galaxie: Vše, co chcete vědět o českém ...

Vložil ZEUS (bez ověření), 18. Listopad 2014 - 21:07

Obrázek uživatele ZEUS

Pane Semecký, podle zahraničních webů má být 2D verze v poměru stran 2.40:1, a u 3D vyjde titul v IMAX verzi (podobně jak tomu je u čtvrtých Transformers), kdy se bude měnit formát obrazu ze 2.40:1 na 1.78:1 v určitých, zejména akčních sekvencích. Bude v případě 3D u nás dostupná tato IMAX verze?

Re: Strážci galaxie: Vše, co chcete vědět o českém ...

Vložil Psema (bez ověření), 18. Listopad 2014 - 21:34

Obrázek uživatele Psema

Vždyť o tom v článku píšu. (ještě jsem to upravoval, takže to tam možná nebylo hned) :D Měla by tam být, ale oficiáně si to samozřejmě potvrdíme až disk vyjde.

Re: Strážci galaxie: Vše, co chcete vědět o českém ...

Vložil mcm backpack (bez ověření), 18. Březen 2018 - 4:23

Obrázek uživatele mcm backpack

What do you want to say about me?