Společnost Sony získala rekordních šest cen EISA

vydáno 24. 9. 2009 | autor Sony | sekce Tiskové zprávy | téma Ze světa

Tagy: BRAVIA, Cyber-shot, DSC-WX1, EISA, fotoaparát, Handycam, HDR-XR520, HDR-XR520VE, NWZ-X1050, NWZ-X1060, objektiv, projektor, Sony, SSM, Vegas Pro, Vegas Pro 9, videokamera, VPL-VW85, Walkman, WX1, X1050, X1060, XR520

Sony - logo

Evropská asociace pro obraz a zvuk ocenila produkty: WALKMAN, Cyber-shot, Handycam, objektiv G, TV BRAVIA a Vegas Pro

Technologické inovace společnosti Sony byly oceněny rekordním početem šesti výročních cen Evropské asociace pro obraz a zvuk (EISA). Hodnotící komise pro rok 2009–2010 ocenila značku Sony v kategoriích: digitální fotoaparáty, HD videokamery, video projektory, objektivy, osobní audio přehrávače a software pro střih videa.

Produkty Sony Europe získaly následující výroční ceny EISA 2009–2010:

  • Evropský osobní multimediální přehrávač – WALKMAN® NWZ-X1050/1060
  • Evropský kompaktní fotoaparát – Cyber-shot™ DSC-WX1
  • Evropská HD videokamera – Handycam® HDR-XR520V/XR520
  • Evropský objektiv se zoomem – G 70–400mm F4–5.6 G SSM
  • Evropský video projektor – BRAVIA™ VPL-VW85
  • Evropské řešení pro střih HD videa – Vegas™ Pro 9
EISA - logo

„Dosud nejlepší výsledek SONY v soutěži EISA jen potvrzuje stále se zlepšující trend našich technologckých inovací,“ říká Fujio Nishida, prezident Sony Europe. „Je nám ctí, že snahy našich designérů a inženýrů byly oceněny cenami EISA. Jsme potěšeni, že EISA odměnila naše úsilí šesti cenami v samostatných kategoriích.“

EISA je největší organizací vydavatelů v oblasti multimédií v Evropě. Jejími členy je téměř 50 odborných časopisů z 19 evropských zemí zaměřených na audio, mobilní technologie, video a fotografii. O ocenění produktů pro letošní rok rozhodovala komise složená z novinářů a nezávislých odborníků.

WALKMAN® NWZ-X1050/1060

Sony Walkman NWZ-X1050/1060

Evropský osobní multimediální přehrávač roku 2009–2010

Video MP3 přehrávač WALKMAN® je vybavený 3palcovým dotykovým OLED displejem pro práci s videem. Zvukovou kvalitu zajišťuje vestavěná technologie digitálního potlačení šumu, digitálního zesilovače S-Master a technologií DSEE a Clear Audio.

Otevřený formát nabízí kompatibilitu se všemi populárními typy multimediálních souborů. K dispozici je také Wi-Fi konektivita pro sledování videí na YouTube a prohlížení webových stránek.

Komentář hodnotící komise EISA

Přehrávače NWZ-X1050 se stačí jen jednou dotknout na 3palcový OLED displej a je připraven k akci. Walkman X je první multimediální přehrávač s funkcí potlačení šumu ve sluchátkách, která dokáže dobře odfiltrovat okolní zvuku. Nahrávání souborů do zařízení je snadné a přehledné. Stejně tak je jednoduché procházení jeho obsahu a přehrávání.

Díky vestavěné Wi-Fi si můžete pohodlně prohlížet internet, stahovat podcasty nebo sledovat videa na YouTube. Zařízení podporuje širokou škálu multimediálních souborových formátů jako na příklad MP3, Linear PCM a AVC (H.264/AVC).

Navíc obsahuje audio technologie pro zvýšení zvukové kvality, jako je Clear Stereo, Clear Bass a DSEE. V obou dvou svých verzích, 16 GB NWZ-X1050 i 32 GB (NWZ-X1060), přehrávač nabízí dobrý zvuk, příjemné uživatelské rozhraní a kvalitní přehrávání videa.

Cyber-shot™ DSC-WX1

Digitální fotoaparát Sony Cyber-shot DSC-WX1

Evropský kompaktní fotoaparát roku 2009–2010

Tento fotoaparát disponuje snímačem Exmor R™ CMOS s rozlišením 10,2 megapixelu, který společně s obrazovým procesorem Sony BIONZ umožňuje pořízení snímků i při nízké hladině osvětlení a zajišťuje rychlou fotografickou odezvu.

Mezi další klíčové vlastnosti patří velmi kvalitní širokoúhlý objektiv G, 5× zoom, funkce Sweep Panorama a možnost natáčení HD videa o rychlosti 30 fps.

Komentář hodnotící komise EISA

Sony Cyber-shot DSC-WX1 je kompaktní aparát vybavený objektivem „G“ f/2.4–5.9 s výhodným rozsahem zoomu 24–120mm. Obsahuje snímač Exmor R CMOS, který poskytuje velmi dobrou obrazovou kvalitu při nízké hladině šumu. I při nejvyšším rozlišení 10 milionů pixelů dokáže snímat rychlostí 10 políček za sekundu.

Díky funkci Sweep Panorama stačí fotoaparátem přejet přes fotografovaný prostor a panoramatický snímek se vytvoří ve fotoaparátu automaticky. Nový režim Twilight (Soumrak) spojí několik expozic dohromady, aby vytvořil snímek, který má i při fotografování z ruky při zhoršených světelných podmínkách velmi málo obrazového šumu.

Handycam® HDR-XR520V

Sony Handycam HDR-XR520

Evropská HD videokamera roku 2009–2010

Stylová snadno ovladatelná videokamera spojuje skvělou obrazovou kvalitu s neuvěřitelnou výdrží baterie až 101 hodin záznamu ve Full HD. Za výjimečně kvalitním obrazem při nízké hladině osvětlení stojí snímače Exmor R CMOS, který oproti snímačům klasické konstrukce nabízí dvojnásobnou citlivost.

Komentář hodnotící komise EISA

Tato Full HD videokamera disponuje snímačem Exmor R CMOS, rozlišením 6 megapixelů a novým vysoce kvalitním objektivem „G“ s 12násobným zoomem, který výborně doplňuje rozlišovací výkon snímače i při natáčení tmavých scén.

240 GB pevný disk v kombinaci s propracovaným algoritmem AVCHD dokáže uložit až 101 hodin záznamu v rozlišení Full HD při vysokých vzorkovacích frekvencích/bit-rates.

Videokamera je dobře vybavena užitečnými funkcemi jako detekce úsměvu, automatickým rozpoznáním obličeje s korekcí pleťových tónů nebo výkonný optický stabilizátor obrazu. GPS umožňuje zaznamenávat pozici pořízení záznamu kdekoliv je satelitní pokrytí.

G 70–400mm F4–5.6 G SSM

Objektiv se zoomem Sony G 70-400mm F4-5.6 G SSM

Evropský objektiv se zoomem roku 2009–2010

Tento vysoce kvalitní teleobjektiv se zoomem byl navržen tak, aby měl ty nejlepší optické vlastnosti a zároveň nabízel dokonalý komfort ovládání. Čočky ze skla s extra nízkou disperzí (ED) zajišťují čisté a ostré vykreslení obrazu v celé ploše a snížené chromatické zkreslení.

Plynulý a tichý chod autofokusu zajišťuje výkonný motor SSM (Super Sonic wave Motor).

Komentář hodnotící komise EISA

Tento objektiv dosahuje, díky své robustní konstrukci a čočkám z ED skla, kvality řady G očekávané od profesionálních zařízení. Jde o jeden z nejlehčích objektivů ve své kategorii, který je vybaven rychlým a nehlučným motorem SSM umožňujícím rychle přepínat mezi automatickým a manuálním ostřením.

Obrazová kvalita je velmi dobrá i při plném otevření závěrky a na zoom takového rozsahu vykazuje objektiv velmi malé zkreslení. Tento objektiv, kompletně vyvinutý firmou Sony, je jednou z nejpřesvědčivějších známek toho, jak vážně se tento výrobce věnuje vývoji profesionálního fotografického vybavení budoucnosti.

BRAVIA™ VPL-VW85

Videoprojektor Sony Bravia VPL-VW85

Evropský video projektor roku 2009–2010

Projektor pro domácí kina obsahuje tři zobrazovací jednotky SXRD™ (RGB), pomocí kterých vytváří obraz s rozlišením 1080p HD a kontrastem 120000:1.

Projektor je vybaven celou řadou zobrazovacích technologií Sony (mj. digitální zpracování obrazu BRAVIA Engine2, zdokonalená redukce šumu nebo Motionflow s vkládáním tmavých políček) vytvářejících na plátně neuvěřitelně plynulý a přirozený pohyb.

Komentář hodnotící komise EISA

Projektor BRAVIA VPL-VW85 produkuje, díky třem zobrazovacím jednotkám SXRD, plynulý a ostrý obraz v HD kvalitě. Ve spojení s dynamickým řízením irisové clony tak vzniká obrazový kontrast, který ve výsledku přidá jas i hloubky barev.

Algoritmus Sony Motionflow kompenzuje pohyb zobrazovaný z nejrůznějších zdrojů a podle různého diváckého vkusu, včetně možnosti vkládat do obrazu černá políčka, díky nimž promítaný obraz působí stejně jako v kině. Spojení všech těchto technologií dává vzniknout obrazové kvalitě, která představuje nový standard diváckého zážitku v oblasti domácího kina.

VEGAS PRO 9

Sony VEGAS PRO 9

Evropské řešení pro střih HD videa roku 2009–2010

Výkonné a intuitivní prostředí programu Vegas Pro 9 určeného pro profesionály v oboru videa a televizního vysílání je nejpokročilejší z aktuálně dostupných platforem pro tvorbu a produkci obsahu ve vysokém rozlišení.

Kromě podpory široké škály formátů nabízí sadu nástrojů pro optimalizaci práce od zadání projektu po jeho dokončení.

Komentář hodnotící komise EISA

Při ceně, která je dostupná i pro amatérské kameramany, nabízí software Vegas Pro 9 od Sony plně profesionální řešení pro střih videa. I při snadné obsluze umožňuje práci s množstvím audio/video stop a různých formátů videa včetně DV, HDV a nejrůznějších typů AVCHD.

Vegas Pro 9 také zvládá profesionální formáty jako XDCAM a RED 4k. K dispozici máte mixování šestikanálového zvuku a pro přesnou korekci barev můžete své editační nástroje rozšířit o řešení AJA, které zobrazuje video na skutečné televizní obrazovce. Program bez problémů pracuje na průměrně výkonném počítači.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře