Sony Xperia Z4 míří do světa jako Z3+. Mnoho nového nenabízí

vydáno 27. 5. 2015 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Mobilní telefony

Tagy: Sony, Sony Xperia Z3+, Sony Xperia Z4, xperia

Vylepšení už tak skvělého modelu? Nebo jen lenost přijít s něčím výrazně lepším? Zatímco Samsung letos mile překvapil s modelem S6 Edge, Sony na letošní rok nic moc výrazného nechystá. Její nová vlajková loď v kategorii mobilních telefonů totiž zůstává v podstatě stejným strojem jako před rokem.

Sony Xperia Z3+

Xperia Z4 (jak se nazývá v Japonsku) se bude ve světě označovat jako Z3+, čímž dává Sony veřejně najevo, že o úplnou novinku v tomto případě nejde. Místo změny designu a radikálního skoku dopředu chystá spíše kosmetické úpravy. Ani ty však nejsou hodné přehlížení. Asi nejvýraznějším a pro mě osobně nejsympatičtějším vylepšením je využití vodotěsného USB konektoru, jenž nyní nebude nutné otravně vyklápět a zaklápět, což řada lidí u Z3 řešila koupí magnetického kabelu, od něhož se nyní zase upouští (vážně díky, Sony – #ironie).

Přístroj rovněž o 0,4mm zhubl na 6,9mm, dostal nový procesor v podobě Snapdragonu 810 a překvapivě přišel o špetku kapacity baterie, když nově využije „jen“ článek s 2,930mAh. Z3+ už v základu dle očekávání poběží na nejnovějším Androidu 5.0.

Co zůstává stejné? Skoro vše ostatní. Paměť, kamera, rozlišení i velikost displeje. A ano, de facto i design telefonu. Pochvalu si nicméně japonští inženýři zaslouží za umístění nabíjecího USB na spodní část telefonu, kde odkrytý konektor nebude vidět.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře