Sony v Japonsku rozjíždí streamovací službu ve vysokém rozlišení

vydáno 13. 12. 2018 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Hi-Fi audio

Tagy: bezztrátový zvuk, FLAC, Japonsko, Mora Qualitas, Napster, Rhapsody, Sony Music Entertainment, streaming

Potřebujeme vůbec další hudební streamovací službu? Nejspíš ne. Ale pokud jde o streamovací službu od Sony, a navíc ve vysokém rozlišení, mohli bychom udělat výjimku.

Společnost Sony Musíc Entertainment se spojila s Rhapsody, tedy firmou, která stojí za službou Napster, a společnými silami jednu takovou službu rozjíždí v Japonsku.

Tahle služba nese název Mora Qualitas a využívá platformu Powered by Napster od Rhapsody pro bezztrátové FLAC soubory až do 24 bit/96 kHz. Kromě toho se dočkáme – tedy spíš Japonci se dočkají – streamů v CD kvalitě, konkrétně v 16 bit / 44,1 kHz.

Služba bude stát 1 980 jenů (necelých 400 Kč) měsíčně a zpočátku je k dispozici na desktopových zařízeních s operačními systémy Windows a Mac. Více platforem časem bude následovat.

Šigeki Tanaka, viceprezident Sony Music Entertainment pro Japonsko vidí „ve streamingu velkou intenzitu [změn],“ což je nejspíš i důvod, proč se do této oblasti pouští i Sony.

Služby Tidal ani Qobuz, které v současnosti nabízejí streaming ve vysokém rozlišen, nejsou v Japonsku k dispozici, takže se zde jistě jedná o díru na trhu. O rozšíření dostupnosti služby Mora Qualitas mimo Japonsko, potažmo i do České republiky, nám prozatím není nic známo.

Zdroj: What Hi-Fi?

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře