Sony uvedlo novou zrcadlovku Alpha A68, co umí ostřit v horším světle

vydáno 5. 12. 2015 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Foto a video

Tagy: 4D Focus, fotoaparát, Sony Alpha A68, zrcadlovka

Společnost Sony uvedla levnou zrcadlovku s označením Alpha A68. Oproti dosavadním bezzrcadlovým a klasickým kompaktům trochu změna.

Model Alpha A68 je vybaven 24megapixelovým APS-C senzorem a stejně jako Alpha A77 II či full-frame model A99 využívá hybridní elektronický OLED hledáček se stoprocentním pokrytím a podle Sony i věrnou reprodukcí barev (byť na to, zda nejde jen o marketingové řeči, si budeme muset počkat až do oficiálního vydání fotoaparátu).

Hledáček je doplněn 2,7palcovým TFT LCD displejem, který se umí otáčet o 135 stupňů nahoru a 55 stupňů dolů. Speciální funkcí je průsvitné zrcadlo, které zohledňuje funkci, nazývanou Sony 4D Focus. Jde o systém ostření se 79bodovou fázovou detekcí, který funguje až do osmi snímků za sekundu a to dokonce i v horším světle.

Zrcadlovka je vybavena Exmor CMOS senzorem s rozsahem hodnoty ISO mezi 100 a 25 600 a podporou 1080p videa. K dalším prvkům patří 10 tlačítek s nastavitelnými funkcemi či přední ovládací kolečko pro rychlé nastavení. Nový model bude k dispozici až v březnu 2016 (přičemž netušíme, zda i na českém trhu) a má stát asi 600 eur (tedy okolo 16 tisíc korun) plus objektivy (ty s bajonetem A).

Zdroj: Engadget

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře