Sony představila Xperii Z4 pro japonský trh

vydáno 20. 4. 2015 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: mobilní telefony, Sony, Xperia Z4

Že se Sony v globálním měřítku úplně nedaří, to ví dnes i stará Kropáčková ve večerce. Právě proto Sony malinko zvolnila a své novinky představuje jen velmi pozvolna. Aktuálně má za sebou oznámení svého nového vlajkového modelu v mobilních telefonech – Xperii Z4, jež by však měla mít rozdílné podoby pro Japonsko a zbytek světa.

Sony Xperia Z4 pro japonský trh

Zatímco evropské verze se pravděpodobně dočkáme až na letošním veletrhu IFA, Japonci již vědí, že je čeká jen mírně vylepšená verze již tak hodně povedené Xperie Z3. Hlavní novinky? Podle očekávání především vnitřnosti.

Zatímco vizuálně Z4 vypadá v podstatě úplně stejně jako loňský model, v porovnání s kterým zhubla „jen“ o pár desetin milimetru a nějakých 8 gramů, uvnitř přístroje najdeme nově 64bitové osmijádro Qualcomm Snapdragon 810 či 32GB úložiště. Paměť zůstala totožná, tedy 3GB a úložiště půjde samozřejmě stále rozšířit pomocí MicroSD karet.

Sony Xperia Z4 pro japonský trh

Trochu zarážející je, že Sony u novinky sáhla po slabší baterii s 2930mAh, což zcela určitě sníží výdrž oproti Z3. Obzvlášť když v základu telefonu bude již rovnou nainstalován nejnovější Android Lollipop, který přece jen žere o trošičku víc než jeho předchůdce.

Telefon dále nabídne 5,2palcový FullHD displej s rozlišením 1080×1920 pixelů, certifikaci proti vodě a prachu, která – jak by vám se svým polozkratovaným Z3 Compact tabletem potvrdil kolega Štěpán Čermák – rozhodně není takovou zárukou, jak by mnozí čekali, a dvojici fotoaparátů s rozlišením 20,7MPx, resp. 5,1MPx.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře