Sony má nový projektor s kapalinovým chlazením za astronomickou cenu

vydáno 26. 10. 2015 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Projektory

Tagy: kapalinové chlazení, projektor, Sony VPL-VW5000ES

Společnost Sony uvedla nový videoprojektor s rozlišením 4K a jasem 5 000 lumenů, který dokáže úspěšně soupeřit s LCD a OLED televizory, pokud jde o jas a kvalitu obrazu.

Model VPL-VW5000ES je vybaven novým SRXD enginem, který produkuje 4K rozlišení s podporou technologie HDR, a to s jasem až do 5 tisíc lumenů. Kromě toho nabízí novinka širší barevnou škálu s podporou kompletního barevného spektra DCI-P3. Jde o stejné barevné spektrum, jež používají digitální kina ve Spojených státech. Podle Sony může být nový projektor profesionálně nakalibrován tak, aby simuloval barevný rozsah ITU-R BT.2020, který se využívá například ve 4K televizorech.

Častým problémem videoprojektorů je přehřívání, což výrobci zpravidla řeší přidáním chladících větráků. To však není řešení ideální, neboť jeho vedlejším produktem je zvýšená hlučnost. Sony proto vyvinulo kapalinový systém chlazení, který umožňuje velice tichý chod projektoru – v normálním režimu s hlučností 35 dB, v režimu s nízkým jasem pak pouhých 32 dB.

Projektor je dodáván se standardní čočkou se zoomovacím poměrem 1,27 až 2,73:1 a schopností posunu čočky až o +/- 80 % vertikálně a +/- 31 % horizontálně. K dispozici je také čočka pro promítání na krátkou vzdálenost. Zařízení si můžete předobjednat již nyní, k dispozici však bude dle odhadů až na jaře 2016, a to za poměrně vysokou částku 60 tisíc dolarů, tedy téměř 1,5 milionu korun.

Zdroj: Techhive

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře