Sony chystá vlastní brýle Google Glass. Vypadají trapně

vydáno 17. 2. 2015 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Ze světa | 3 komentáře

Tagy: Google Glass, SmartEyeglass, Sony

Sony v uplynulých hodinách zahájila předobjednávky svého vlastního pokusu o Google Glass. Jmenuje se SmartEyeglass (ano, krkolomněji už to nešlo) a kromě tučné cenovky nabízí jen trapný pocit zbytečnosti.

Nechápejte mě špatně, miluji nové technologie a je jedině dobře, že i další výrobci chystají svoje verze inteligentních brýlí, s nimiž se dá zaznamenávat, navigovat a provádět spoustu dalších „chytrých“ věcí. Jen by u toho člověk nemusel vypadat jako high-class nerd snící o finálním připojení k Matrixu.

Stačí se podívat na přiložené video. Pardon, ale toto skutečně nevypadá elegantně. Jistě, jedná se zatím pouze o vývojářskou verzi, takže finální výrobek bude zcela určitě elegantnější. Ale představa, že něco podobného kdokoli testuje v ulicích, je poněkud srandovní. Obzvlášť když aktuální verze musí být synchronizována přes NFC s mobilním telefonem, přičemž veškeré nastavení provádíte na obřím plastovém přívěsku.

A cenovka 840 dolarů? To už je vážně dobrá legrace. Mám Sony rád, ale SmartEyeglass zní jako velmi nepovedený pokus vyrašit novou vývojovou větev, do které Japonci pumpují finance, zatímco jim teče do bot ve výrazně klíčovějších odvětvích. Možná by stálo za to zauvažovat, jestli mají podobné výstřelky nějaký smysl, anebo jsou jen slepou uličkou. Obzvlášť když ani slavné Google Glass nejsou něčím, co by v mainstreamu frčelo. A to ani nevzbuzují pocit, že jejich majitel je čtyřicetiletý panic.

Vývojářská verze brýlí bude v zahraničí dostupná od 10. března.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Sony chystá vlastní brýle Google Glass. Vypadají ...

Vložil th0ca (bez ověření), 17. Únor 2015 - 13:13

Obrázek uživatele th0ca

tyhle bryle jsou stejna blbost jaky ty hodinky, ktery lidi objednavaj a pak hned druhej den vracej, protoze to je na hovno. Neco jako notebook s dotykovym displayem.

Re: Sony chystá vlastní brýle Google Glass. Vypadají ...

Vložil Psema (bez ověření), 17. Únor 2015 - 13:36

Obrázek uživatele Psema

Hodinky jsou ještě v pohodě. Kdyby srazili cenu a přestali do toho cpát čtyřjádra, aby se prodloužila životnost aspoň na pár dní, uměl bych si představit jejich použití. Znám dokonce i lidi, který je zdatně používají. Ale aktuálně je to zase honba za senzací a v podstatě se z normálních věcí mají stát další smartphony, fungující se smartphonem. :D Což je dokonalý nonsense, ve kterém se topí prachy. Asi jako výzkumy, proč kočky vrní.

Re: Sony chystá vlastní brýle Google Glass. Vypadají ...

Vložil Mark (bez ověření), 17. Únor 2015 - 15:42

Obrázek uživatele Mark

Podľa mňa je to v pohode. Niekedy treba skúšať aj slepé uličky, aby sa človek niekam dostal, aj keď tá slepá ulička vyzerá ako nonsense. Nech len skúšajú.