Sony Alfa DSLR-A450: Ještě lepší snímky

vydáno 21. 1. 2010 | autor Sony | sekce Tiskové zprávy | téma Foto a video

Tagy: Alfa, Auto HDR, BIONZ, BRAVIA, BRAVIA Sync, Clear Photo LCD, CMOS, DLSR-A450, Exmor, fotoaparát, Image Data Converter SR, Image Data Lightbox SR, Manual Focus Check Live View, Memory Stick PRO Duo, PhotoTV HD, Picture Motion Browser, PMB, SD, SDHC, Sony, SteadyShot INSIDE, zrcadlovka

Sony - logo

Nová digitální zrcadlovka od Sony je univerzálním řešením pro fotografy, kteří si chtějí dopřát lepší výbavu.

  • Snímač Exmor™ CMOS (14,2 efektivních megapixelů)
  • Sériové snímání rychlostí až 7 fps
  • Kontrola manuálního ostření v reálném čase
  • Funkce Auto HDR
  • Výdrž baterie až na 1050 snímků (měření podle CIPA)
  • Stabilizátor obrazu SteadyShot INSIDE

Nejnovější přírůstek do rodiny digitálních zrcadlovek α je spojením skvělých zobrazovacích technologií a široké nabídky kreativních možností.

Díky svým funkcím se DSLR-A450 velmi snadno používá a je dokonalým univerzálním fotoaparátem pro každého, kdo chce svou zálibu posunout na vyšší úroveň. Tento model je ideální pro všechny aktivní fotografy, kteří mají zkušenosti s digitální zrcadlovkou a pořizují si nový aparát proto, aby jim bez problémů sloužil v každé situaci: od neformálních portrétů až po rychlé sportovní akce.

Model α450 je vybaven snímačem Exmor™ CMOS s rozlišením cca 14,2 efektivních megapixelů, který se společně s  obrazovým procesorem BIONZ stará o detailně prokreslené fotografie s minimem obrazového šumu. Citlivost ISO až 12800 umožňuje pořízení přirozených snímků i při nízké intenzitě osvětlení z ruky a bez použití blesku.

Digitální zrcadlovka Sony Alfa DSLR-A450

Jasný optický hledáček s 95 % pokrytím zorného pole usnadňuje komponování záběru. Další užitečnou funkcí je kontrola manuálního ostření v reálném čase (Manual Focus Check Live View) při zobrazení v plném rozlišení na přehledném Clear Photo LCD displeji o úhlopříčce 6,9 cm (2,7"). Volitelné 7×/14× zvětšení umožňuje ověřit bezchybné zaostření, ať už fotografujete portréty, zátiší, makro nebo architekturu.

Výkonný obrazový procesor BIONZ umožňuje vysokorychlostní sériové snímání o frekvenci až 5 snímků za vteřinu (přibližná maximální hodnota). V režimu priority času (při nastavení AF a AE na začátku snímání) se frekvence zvyšuje až na 7 snímků za vteřinu (maximum, tedy skutečná rychlost závisí na aktuálních fotografických podmínkách a na použité paměťové kartě). Taková rychlost je dostačující pro pohodlné fotografování sportu a rychlého pohybu.

Kreativní možnosti rozšiřuje režim Auto HDR, který dokáže do jednoho snímku spojit jasně osvětlené plochy i detaily zastíněných míst. Fotoaparát je schopen pořídit dva snímky za sebou, vždy s jinou expoziční hodnotou, které následně automaticky prolne.

Výsledkem je detailně prokreslený snímek s vysokým dynamickým rozsahem bez použití speciálního softwaru a dodatečných úprav na počítači. Vedle plně automatického režimu existuje také možnost manuálního nastavení rozdílu expozice až na 3 EV v krocích po 0,5 EV.

Stabilizátor SteadyShot™ INSIDE, kterým jsou nyní vybaveny všechny digitální zrcadlovky Sony, nabízí účinnou korekci pohybu fotoaparátu. Stabilizátor je kompatibilní s kompletní řadou 30 objektivů α, dvěma teleobjektivy a kompatibilními optickými členy značky Konica – Minolta s bajonetem A.

Digitální zrcadlovka Sony Alfa DSLR-A450 Digitální zrcadlovka Sony Alfa DSLR-A450 Digitální zrcadlovka Sony Alfa DSLR-A450 Digitální zrcadlovka Sony Alfa DSLR-A450

Velkou kapacitu baterie nyní oceníte hlavně na cestách. Baterie zrcadlovky α450 nabízí výdrž se kterou lze pořídit až 1050 snímků na jedno nabití. Fotoaparát má dva sloty na paměťové karty Memory Stick PRO Duo a SD/SDHC, které jsou prodávány samostatně.

Po připojení α450 k jakémukoli HD Ready televizoru si můžete prohlédnout své fotografie také na obrazovce. Funkce PhotoTV HD optimalizuje zobrazení snímků na kompatibilních modelech televizorů BRAVIA™, přičemž technologie BRAVIA™ Sync umožňuje ovládání slideshow a dalších přehrávacích funkcí fotoaparátu pomocí dálkového ovladače.

Dodaný software zahrnuje Image Data Converter SR, Image Data Lightbox SR a PMB (Picture Motion Browser) pro snadnou správu fotografií. Zrcadlovka α450 je také kompatibilní s širokou nabídkou kvalitního příslušenství Sony: blesky, pouzdra, baterie, nabíječky, GPS moduly aj.

Digitální zrcadlovka Sony DSLR-A450 bude v prodeji od února 2010.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře