Sony a Nichia mají revoluční Blu-ray modul

vydáno 27. 1. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: Blu-ray, Low-to-High, LTH, Nichia, PlayStation 3, PS3, Sony

Sony / Nichia nejmenší Blu-ray modul

Blu-ray se zřejmě neodvratně stává „tím jediným“ formátem vysokého rozlišení pro optické disky. V pravou chvíli tedy přichází technologie, která by měla umožnit výrobu levnějších Blu-ray zařízení, způsobit průnik této technologie do všech oblastí a udělat z ní masově rozšířenou záležitost.

Společnost Sony vyvinula nejmenší čtecí / zapisovací Blu-ray modul na světě, který je také podstatně levnější než stávající modely. Svými rozměry 14×7,4×3 mm je přímo určen pro tenké notebookové Blu-ray mechaniky, zábavní systémy v automobilech nebo kapesní videopřehrávače. Zcela určitě se objeví také ve vlajkové lodi Blu-ray technologie společnosti Sony – v herní konzoli PlayStation 3.

Sony / Nichia nejmenší Blu-ray hlava

Modul vzniknul ve spolupráci se společností Nichia, japonským výrobcem (nejen) modrolaserových LED. Levnější může být díky výrobnímu procesu s lepší výtěžností. Blu-ray hlava si bez problémů poradí s dvouvrstvými disky a zvládne i média s organickou záznamovou vrstvou (LTH, viz Pioneer a Mitsubishi mají levná BD-R média). Ta mohou být vyráběna na existujících DVD linkách, což také snižuje jejich cenu a činí je přístupnější pro zázaníky.

Kombinace levnějšího hardware a disků by měla Blu-ray technologii výrazně vylepšit pozici na stávajícím trhu, ovládaném DVD.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře