Sonic Solutions končí s HD DVD

vydáno 31. 1. 2008 | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: Apple, Blu-ray, Blu-ray profil 1.1, CineVision, Easy Media Creator, HD DVD, PIP, Scenarist, Sonic Solutions, Toast Titanium, válka formátů

Sonic Solutions

Do softwarového portfolia Sonic Solutions patří například vypalovací balík Easy Media Creator pro PC, Toast Titanium pro Apple nebo profesionální authoringová řešení Scenarist a CineVision. Právě poslední dva jmenovaní teď přijdou o podporu HD DVD, naopak možnosti práce s Blu-ray budou výrazně vylepšeny.

V oficiální tiskové zprávě, která byla vydána včera, se hovoří o zvolení Blu-ray formátu jako té nejperspektivnější HD technologie pro optické disky se všemi jejími možnostmi. Software pro profesionální authoring Blu-ray dostane v nejbližší době podporu pro všechny „nové“ vlastnosti formátu, které vyplývají z rozšířených specifikací Blu-ray profilu 1.1 (obraz v obraze, PiP) a zejména BD-Live (využití přístupu na internet).

Sonic Solutions - Scenarist Publisher Pro

Pro další verze software se s konkurenční technologií HD DVD už nepočítá. Pro filmová studia by to mohlo znamenat ztížené podmínky pro výrobu HD DVD titulů, ačkoliv Scenarist od Sonic Solutions samozřejmě není jediným produktem tohoto druhu. Společnost ale chce „přetáhnout“ své stávající „HD DVD pozitivní“ zákazníky na stranu Blu-ray, nabízí jim totiž výměnu zakoupeného software za verzi, určenou pro práci s Blu-ray.

Ti, kteří se rozhodnou u HD DVD zůstat, budou mít i nadále k dispozici plnou zákaznickou podporu. Nedočkají se ale žádné nové verze zakoupeného software.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře