Solární nabíjení: revoluce ve smartwatch?

vydáno 8. 10. 2017 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma IT a software | 1 komentář

Tagy: chytré hodinky, Kickstarter, LunaR, smartwatch, solární nabíjení

Proč to někoho nenapadlo dřív? Tedy… možná už napadlo, jen se to k nám nedostalo. Řeč je o hodinkách se solárním nabíjením, které se nedávno objevily na Kickstarteru.

O crowdfundingové financování se tentokrát uchází projekt LunaR, což jsou chytré hodinky, které nabízejí řešení pro největší nevýhodu podobných zařízení – nízkou výdrž baterie. Jsou totiž poháněny solární energií (byť alternativně je možné je nabíjet přes kabel), která dokáže doplnit 110mAh baterii už za hodinu denně pro non-stop provoz.

Už na první pohled je zřejmý nadčasový design, „uvnitř“ se pak nacházejí funkcionality jako duální časové zóny, sledování aktivity (takže vlastně takový fitness tracker), sledování východu a západu slunce, synchronizace upozornění s chytrým telefonem, monitoring spánku i budík. Voděodolné tělo pak zvládá tlak až pěti atmosfér.

K dispozici není žádný digitální asistent ani funkce typu okamžitých reakcí na zprávy, nicméně ne každý takové vychytávky od svých smartwatch vyžaduje. Máte-li o hodinky (které na rozdíl od ostatních mobilních zařízení nebudete muset každý večer strkat do zásuvky) zájem, pak si je můžete za 138 dolarů (3 tisíce korun) předobjednat na Kickstarteru. Ve volném prodeji pak budou za cenu o 101 dolarů vyšší.

Zdroj: Android Authority

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Solární nabíjení: revoluce ve smartwatch?

Vložil kissmanga (bez ověření), 7. Srpen 2018 - 11:01

Obrázek uživatele kissmanga

Proč to někoho nenapadlo dřív? Tedy… možná už napadlo, jen se to k nám nedostalo.