Smart TV z každého televizoru, to je Pocket TV

vydáno 11. 6. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Televizory, IT a software | 1 komentář

Tagy: 1080p, Android, FullHD, Google Play, HDMI, Ice Cream Sandwich, Infinitec, Pocket TV, Smart TV

Infinitec Pocket TV

Moderní televizory se potenciální kupce pokoušejí více než na kvalitní obraz nalákat na takzvané Smart funkce, díky nimž je nová televize inteligentnější než váš zastaralý model. Co kdyby ale existoval způsob, jak ze staré plazmy nebo LCDčka udělat Smart TV, aniž byste připojovali HTPC? Seznamte se s Pocket TV.

Tahle malá škatulka sice připomíná paměťovou USB flashku, ve skutečnosti se ale připojuje přes HDMI (ve verzi 1.3). Najdete v ní 1GHz ARM Cortex A9 CPU, grafiku, která utáhne 1080p, 512 MB RAM a 4GB úložného prostoru. A hlavně: Pocket TV běží na Androidu 4.0, tedy Ice Cream Sandwich. Když její HDMI konektor zastrčíte do televizoru, přeměníte ho na Smart TV se vším, co k ní patří. Nebo spíš televizor změníte na přerostlý tablet bez dotykové obrazovky. To je vlastně jedno a to samé.

Pocket TV chce našim plochým stařečkům za pouhých sto dolarů pomoci k modernímu rozhraní, v němž poběží tisíce aplikací z Google Play. Samozřejmě nepřináší nahrávání televizního vysílání, i tak se ale jedná o velice příjemné rozšíření – obzvlášť pro ty, kteří po Smart TV prahnou a nemají na ní finance.

K Pocket TV je potřeba přikoupit buď IR ovladač nebo tzv. Air Remote, což je ovládání ve stylu Nintenda Wii (jen s tím rozdílem, že přináší QWERTY klávesnici) – pro Smart TV docela nutný doplněk (koupit se dá v bundlu s Pocket TV o pouhých $35 dráž).

Pocket TV ovladače

Pocket TV je momentálně ve fázi start-upu s hotovými prototypy a se zajištěnými investory. Prodávat by se díky tomu měla začít v říjnu.

Je to sympatický projekt. Samozřejmě je tu jeden háček: Stačí mít nějaký moderní telefon nebo tablet a po připojení k televizoru máte doslova to samé (často s větším úložným prostorem). High-ednové mobily a tablety si s 1080p obsahem samozřejmě bez problému poradí také a do televizorů je díky časté přítomnosti miniHDMI portu „píchnete“ velice snadno. Samozřejmě je krom dotyku není jak ovládat, jinak ale zvládnou na chlup to samé, jako Pocket TV. To ale, na rozdíl od mobilu nebo tabletu, může zůstat zastrčené v televizi na pořád. A ještě během jeho používání můžete normálně telefonovat. Stojí člověku taková legrace za více než sto dolarů?

Soudě dle hands-on videa je navíc zapojení Pocket TV se všemi funkcemi docela solidní hlavolam.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Smart TV z každého televizoru, to je Pocket TV

Vložil DartVader (bez ověření), 11. Červen 2012 - 20:14

Obrázek uživatele DartVader

Sto dolarů není zas takový ranec. Vypadá to solidně, má to slot na SD karty, takže s místem by snad taky neměl být problém.