Smart TV od Samsungu dostanou Amazon Instant Video, LG chce chytré televizory s webOS

vydáno 25. 10. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Televizory, Ze světa | 2 komentáře

Tagy: Amazon Instant Video, FullHD, Hulu, LED, LG, Netflix, Samsung, Smart TV, Vudu, webOS

Celá letošní řada Smart televizorů od Samsungu dostane vedle již dávno zprovozněných služeb jako Netflix, Vudu, Hulu Plus nebo Blockbuster možnost využívat také nabídku Amazon Instant Video.

Amazon Instant Video na Samsungu

Stále se rozrůstající knihovna streamovatelných titulů tak pro americký trh nakyne přibližně o 140 000 filmových a televizních titulů. Jediné, co budou majitelé letošních Smart TV muset udělat, je stáhnout příslušnou aplikaci.

Samsung jí nechal přizpůsobit většímu televiznímu rozhraní a pro všechny majitele Kindlu Fire a Kindlu Fire HD si přichystal překvapení – pokud rozkoukáte třeba seriál na svém tabletu cestou z práce a finále si budete chtít dokoukat doma, aplikace v televizoru naváže přesně tam, kde jste naposled skončili. Aplikace samozřejmě bude dostupná i v modelových řadách pro přístí sezóny.

Ve sféře inteligentních televizorů nehodlá zaspat ani druhý korejský velikán LG. Nejnovější spekulace tvrdí, že se společnost rozloučí se svou NetCast platformou i s Google TV a připraví kompletně nové rozhraní a systém, který bude stát trochu překvapivě na webOS.

LG

Jedná se o operační systém, který měl pomoci HP prorazit na trhu s tablety, před rokem však společnost boj vzdala a krátce na to udělala z webOS open source systém.

Zákulisní drby nicméně tvrdí, že LG na Smart TV prostředí stojícím na webOS pracovalo ještě před tím. Je pravda, že by operační systém s kořeny ve stařičkém Palmu mohl UI televizoru značně zpříjemnit a samozřejmě by do něj bylo snazší přinášet rozšiřující aplikace. O nijak zásadní změny se však – pokud se drby ukážou být pravdivé – jednat pravděpodobně nebude a koncový uživatel si přechodu dost možná ani nevšimne.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Smart TV od Samsungu dostanou Amazon Instant Video, LG ...

Vložil atlass (bez ověření), 27. Říjen 2012 - 11:56

Obrázek uživatele atlass

To je vsetko pekne, lenze nic prenas v strednej europe kde tieto sluzby zsadne nefubguju a nikdy fungovat nebudu. Takze prena zbytocne kupovat taketo telky.

Re: Smart TV od Samsungu dostanou Amazon Instant Video, LG ...

Vložil Anonym (bez ověření), 27. Říjen 2012 - 17:00

Obrázek uživatele Anonym

Nechci nic rikat pane redaktore, ale proc tu pisete o necem, co u nas neni dostupne, jakoby se nas to tykalo! Spise mi to prijde jako PR clanek klamajici spotrebitele.