Sledovanost olympiády na Smart TV je téměř nulová, vedou PC, tablety a smartphony

vydáno 7. 8. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Televizory, Mobilní telefony

Tagy: Android, Apple, BBC, iOS, Smart TV, smartphone, tablet

Olympiáda na BBC

Letošní olympiádu mimo jiné charakterizuje to, že je sledovatelná skrze desítky, ne-li stovky internetových streamů (z nichž je většina dostupná ve vysokém rozlišení) na všech možných platformách. Idea je taková, že pokud máte internetové připojení, můžete se podívat na téměř jakoukoliv disciplínu živě nebo ze záznamu, ať už jste majiteli smartphonu, tabletu, počítače, nebo Smart TV.

Od poslední jmenované se očekávala vysoká čísla sledovanosti. Proč? Většina výrobců smart funkce komunikuje jako jeden z hlavních důvodů, proč si pořídit nový televizor a svá zařízení tomu také přizpůsobují. Právě sledování olympiády přes televizory připojené k internetu bylo v posledních měsících jedním z největších marketingových taháků a nemalé množství poskytovatelů obsahu se tomu přízpůsobilo. Jedním z nich bylo také britské BBC, jež své streamy poskytuje na veškerých zařízeních včetně Smart TV. Britové teď zveřejnili podíly sledovanosti olympijských discplín na jednotlivých platformách a čísla jsou to překvapivá.

Vyplývá z nich totiž, že internetem zprostředkované záznamy jsou přes Smart TV sledované nejméně. Pořád samozřejmě vede klasické televizní vysílání, k tomu jsou televizory stále dobré, z těch, kteří se ale rozhodli sport sledovat přes internet, k tomu využila chytrý televizor pouhá 3% uživatelů. Vzhledem k tomu, že služby BBC zkusilo osmnáct milionů unikátních návštěvníků, je to samozřejmě stále vysoké číslo, vedle ostatních se ale co se podílu týče Smart TV očividně nedaří.

Olympiáda na BBC

Na PC si totiž olympiádu přes internet pustilo 50% návštěvníků, smartphony jich využilo 33% a tablety 8"%. Smart TV je se třemi procenty jasně nejslabší. Důvod jsme na HDmagu zmiňovali už několikrát: Ačkoliv se s internetem spojené funkce snaží výrobci prosazovat téměř u všech nových televizorů, ve skutečnosti je využívá jen málokdo.

Tuhle teorii podpírá stále větší množství průzkumů a čísel. Jak se navíc trh se zařízeními, jež je možné ke stejným funkcím jako Smart TV používat (jen pohodlněji) rozšiřuje, uživatelé se budou na online funkce svých chytrých televizorů obracet stále méně. Ostatně kouknete se na internet na počítači, nebo na televizoru? Zahrajete si Angry Birds v obýváku u televize, nebo na záchodě na tabletu či smartphonu? Smart TV jsou dobré k jedné jediné věci: Ke streamování filmů a seriálů (jako například přes Topfun), kdy nahradí klasickou videopůjčovnu. Londýnská olympiáda je dalším důkazem toho, že jiné Smart funkce uživatele nezajímají.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře