Sharp XS1: nové LCD televize s LED podsvícením

vydáno 9. 9. 2008 | autor Sharp | sekce Tiskové zprávy | téma Televizory | 3 komentáře

Tagy: 1080p, Aquos, Aquos Fami Link, Blu-ray, Full HD, HDTV, IFA 2008, LC-52XS1E, LC-65XS1E, LC-XS1, LCD, LED, Pioneer, RGB-LED, Sharp, televizor, TU-X1E, XS1, XS1E

SHARP - logo

Nabízejí špičkovou kvalitu obrazu, ekologický výkon a ultra tenký profil

Společnost Sharp představuje 65 a 52 palcové modely nové generace svých LCD televizí – řadu XS1. Díky použití nově vyvinutých LCD panelů nabízí tato řada více než kdy předtím vysokou kvalitu obrazu, pokročilý ekologický výkon a ultra tenký design.

Nově vyvinuté panely, které mají zabudovány nový RGB-LED podsvětlující systém, mají kontrastní poměr více než 1000000:1 zaručující maximální viditelnost sytě černé barvy. Navíc škála zobrazování barev EBU 166 procent (NTSC 150 %) výrazně vylepší zobrazování barev při tmavých scénách a dodá jasnější a svěžejší barvy.

LCD televize Sharp XS1 s RGB-LED podsvícením

Sharp také zabudoval do řady XS1 LCD televizí pokročilou ekologickou technologii šetřící energii. Nový systém nabízí malou spotřebu během užívání a to díky regulování jasu obrazovky podle úrovně okolního osvětlení. V nejužším místě je televize pouze 1 palec tenká (2,3 cm) a kovový okraj okolo rámu dává novým modelům stylový a atraktivní vzhled. Ultra tenký profil a zvolený design nabízí zákazníkovi více možností instalace, jako je například pověšení na zeď, a zákazník tak získá větší svobodu zabudovat nové modely do designu svých interiérů.

Pro dobrou kvalitu zvuku spolupracoval Sharp se společností Pioneer na vývoji tenkých reproduktorů, které jsou zkombinovány s unikátním 1-bitovým zesilovačem Sharp dodávajícím přirozený a čistý zvuk.

Od představení první LCD televize AQUOS v roce 2001 Sharp nepřetržitě usiluje o nejvyšší úroveň kvality obrazu a velikosti obrazovky. Nová řada LCD televizí AQUOS XS1 přináší takovou kvalitu obrazu, zvuku, atraktivní design a ekologický výkon, že může být právem nazývána „novou generací“ LCD televizí.

Předpokládané datum uvedení na trh je říjen 2008.

LCD televize Sharp XS1 s RGB-LED podsvícením LCD televize Sharp XS1 s RGB-LED podsvícením LCD televize Sharp XS1 s RGB-LED podsvícením LCD televize Sharp XS1 s RGB-LED podsvícením

Hlavní vlastnosti

  • Tenký LCD panel nové generace se špičkovou kvalitou obrazu a nízkou spotřebou energie
    • Kontrastní poměr více než 1000000:1 pro vynikající viditelnost sytě černé barvy
    • Škála barevného zobrazení EBU 166 % pro jasnější a živější barvy
    • Špičkový design, tenký pouze 2,3 cm v nejužší části
  • Tenký reproduktorový systém vyvinutý ve spolupráci se společností Pioneer
  • AQUOS Family Link pro snadné ovládání AQUOS Blu-ray zařízení

Článek je součástí série, informující o akci IFA 2008 »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: Sharp XS1: nové LCD televize s LED podsvícením

Vložil schima (bez ověření), 9. Září 2008 - 13:36

Obrázek uživatele schima

Moc moc pěkná zpráva, ale dle mých informací půjde pouze o úhlopříčky 65" a 52", takže cena za TV nepůjde podle mě pod 100.000,– Ale fandím těmto novým technlogiím Sharpu

Re: Sharp XS1: nové LCD televize s LED podsvícením

Vložil d.f.h, 9. Září 2008 - 14:25

Obrázek uživatele d.f.h

Ano, to s těmi úhlopříčkami je správná informace, je někde na začátku článku :-) Philips má u svého modelu s LCD podsvícením PFL9803H cenu cca 80 tisíc, ale je to jen 42"…

Re: Sharp XS1: nové LCD televize s LED podsvícením

Vložil Anonym (bez ověření), 25. Říjen 2009 - 21:11

Obrázek uživatele Anonym

> Unikátní jednobitový zesilovač
Jak asi zní zvuk zesilovače, který do reproduktoru pouší střídavě +5V a 0V? Asi dám přednost klasickému analogovému zesilovači… Ale houby. Spousta krásných řečí je jen reklamština a na funkci živočicháře nemá vliv. Zato na na vyprazdňování peněženky ano.