Sharp vyvinul 3D LCD se čtyřmi základními barvami

vydáno 23. 4. 2010 | autor Sharp | sekce Tiskové zprávy | téma 3D, Televizory | 2 komentáře

Tagy: 3D, 3DTV, crosstalk, FRED, HDTV, LCD, RGBY, Sharp, side-mount scanning LED, televizor, UV2A

SHARP - logo

LCD technologie společnosti Sharp otevírá nové trhy pro 3D televize.

Společnost Sharp vyvinula jako první na světě 3D LCD se čtyřmi základními barvami s nejvyšším jasem a extrémně nízkým crosstalkem (nežádoucí dvojité obrysy obrázků – tzv. duchy). Při nošení speciálních 3D brýlí si mohou diváci užít působivý 3D obraz s výjimečně realistickým pocitem prostoru.

Obecně 3D LCD používají systém založený na technologii časování displeje v kombinaci se speciálními zatmívacími brýlemi se skly z tekutých krystalů. V tomto systému jsou obrázky určené pro levé a pravé oko střídavě zobrazovány na LCD obrazovce.

3D brýle mají skla z tekutých krystalů a střídavě se zatmívají a propouštějí obraz tak, aby levé oko sledovalo pouze sudé snímky určené pro levé oko a pravé liché. Mozek diváka automaticky spojí tyto samostatné pohledy do jednoho a vnímá je jako jeden prostorový obraz. Avšak zobrazování 3D obrazu tímto systémem na tradičních displejích trpělo nízkým jasem a malou ostrostí obrysů.

Nově vyvinutý 3D displej z tekutých krystalů od Sharpu nabízí radikálně nové řešení výše zmíněných problémů a to díky kombinaci čtyř unikátních špičkových LCD technologií Sharpu:

Sharp 3D LCD
  • UV2A technologii, základní technologii Sharpu pro LCD TV panely
  • RGBY technologii čtyř základních barev
  • FRED technologii
  • technologii side-mount scanning LED podsvícení

LCD je optimalizován pro 3D televizi a proto je jas obrazovky při zobrazování 3D obrazu 1,8× vyšší než u tradičních displejů a crosstalk je extrémně nízký.

RGBY technologie využívá čtyř základních barev, přidáním žluté (Y) k třem tradičním základním barvám červené ®, zelené (G) a modré (B). Tato technologie se podílí na živějších barvách díky vyšší světelné propustnosti panelu a širšímu barevném spektru (rozsahu barev které mohou být zobrazeny), které bylo obtížné dosáhnout na běžných barevných displejích využívajících 3 základní barvy.

Od první masové výroby LCD displejů pro elektronické kalkulačky v roce 1973 Sharp vytvořil široké spektrum produktů s displeji z tekutých krystalů díky neustálému vývoji průkopnických technologií a byl vždy hnací silou trhu s plochými displeji. V budoucnosti se chce Sharp dále věnovat objevování nových možností na trzích s 3D a dále vylepšovat své jedinečné LCD technologie.

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: Sharp vyvinul 3D LCD se čtyřmi základními barvami

Vložil th0ca (bez ověření), 23. Duben 2010 - 12:16

Obrázek uživatele th0ca

uz se tesim az ceny pujdou dolu, urco planuju nejakou tu TV s 3D koupit.

Re: Sharp vyvinul 3D LCD se čtyřmi základními barvami

Vložil lzw (bez ověření), 23. Duben 2010 - 15:12

Obrázek uživatele lzw

Samsung 3D 50 Plasma za necelych 40.