Sharp uvádí 75palcovou 4K televizi

vydáno 20. 7. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: 4K, Sharp Aquos N8000, televize, Ultra HD

Pod japonskou značkou Sharp byl uveden vůbec první 75palcový televizor řady Aquos, a rovnou se 4K (Ultra HD) rozlišením.

Novince s označením Sharp Aquos N8000 4K Smart TV byla pro americký trh nasazena cenovka 3 200 dolarů (to je při dnešním kurzu zhruba necelých 79 tisíc korun).

Televize podporuje vysoce dynamický rozsah zobrazení HDR (pravděpodobně HDR10), širokou barevnou škálu (1,07 miliardy barev) a je vybavena 4K přehrávačem médií. Staví na nové smart TV platformě, která obsahuje „intuitivní dlaždicové rozhraní“ a „umožňuje uživatelům streamovat obsah ze služeb Netflix, Amazon Instant Video, YouTube a dalších.“

K dalším klíčovým prvkům patří integrovaný obchod s aplikacemi a webový prohlížeč; multizónové lokální ztmavení; a patentovaná metoda Sharpu pro skenování podsvícení AquoMotion, která podle výrobce zlepšuje pohyb videa.

Samozřejmostí je podpora Wi-Fi (ve standardu 802.11ac a dvou pásmech). V oblasti konektivity tu dále máme 4 HDMI vstupy, z toho dva s HDMI 2.0a a HDCP 2.2) či podporu HDMI ARC, HDMI CEC a HDMI DVI.

Cena ani dostupnost zařízení na českém trhu zatím nebyla oznámena.

Zdroj: Soundandvision

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře