Sharp představuje úsporné AQUOS LED HDTV

vydáno 7. 9. 2009 | autor Sharp | sekce Tiskové zprávy | téma Televizory

Tagy: 1080p, Aquos, AQUOS LED, Eco-control, Eco-label, Full HD, HDTV, IFA 2009, LC-LE600E, LC-LE700E, LCD, LE600, LE600E, LE700, LE700E, LED, Sharp, televizor, X-Gen LCD

SHARP - logo

Budoucnost televizí přichází už dnes: elektrotechnická společnost Sharp představuje dvě nové řady LCD televizí s plným LED posvícením.

Se spotřebou menší než 100 wattů u 52 palcového modelu představuje Sharp energeticky nejúspornější LCD televize na světě. Navíc nabízejí ohromující 2000000:1 dynamický kontrastní poměr, ještě kvalitnější zobrazování barev a konstantní úroveň osvětlení obrazovky přes 90 procent. Televize jsou dostupné ve velikostech od 32 do 52 palců.

Obraz s vysokým kontrastem, živé barvy a malá spotřeba energie – díky nejnovějším technologiím Sharpu je špičkový televizní zážitek budoucnosti dosažitelný už dnes. Elektrotechnická společnost nyní použila ve svých nových řadách LCD televizí AQUOS LE700E a LE600E bíle plné LED podsvícení a dosahuje tak ještě jasnějších a živějších barev a dynamického kontrastního poměru pro zvýraznění černé barvy.

Vedle atraktivního designu a co nejlepší energetické účinnosti se Sharp zaměřil především na to nejdůležitější pro ploché obrazovky dneška – špičkovou kvalitu obrazu.

„Trh s LCD televizemi stále pokračuje v růstu. Očekáváme celosvětový prodej 127 miliónů LCD televizí ke konci roku 2009, což odpovídá růstu 22 procent za rok“, říká Hiroshi Sasaoka, CEO společnosti Sharp Electronics Europe.

Sharp AQUOS LC-LE670E

„LCD televize s technologií LED podsvícení už tvoří významné procento s 3,67 milióny prodaných kusů. Výhody nové technologie hovoří samy za sebe a významně vylepšená kvalitu obrazu a zvýšená energetickou účinnost vedou Sharp k prohlášení, že toto je LCD televize budoucnosti a že má velký potenciál na evropském trhu,“ pokračuje Sasaoka.

TIP: Přečtěte si naši reportáž o nových produktech Sharp na veletrhu IFA 2009, ve které najdete také spoustu fotografií.

Vysoká technologie: LED součásti umístěné za LCD obrazovkou televizí Sharp poskytují jasnější a sytější barvy než ty, které jsou umístěny na okrajích obrazovky. Dvě nové řady AQUOS LED TV jsou hodnoceny jako televize s „nejlepší kvalitou obrazu“ momentálně dostupnou.

Není to jen díky použití technologie LED podsvícení, ale protože nabízejí také plné HD rozlišení 1920×1080 pixelů a řada LC-LE700E navíc ještě 100 Hz technologii. Obě řady také využívají vlastní Sharp Full HD 1080p X-gen LCD panel příští generace s 10-bitovým zpracováním obrazu.

X-Gen panel nabízí větší světelnost umožňující průnik větší množství světla skrze panel, což přináší vyšší hodnoty jasu. Kromě toho všechny LCD televize Sharp mají zcela nový povrch panelu, která produkuje maximální kvalitu obrazu a kontrastu s minimální možnou úrovní světelných odrazů.

Super zelený: mimo špičkovou kvalitu obrazu Sharp také stanovil laťku vysoko pokud jde o energetickou účinnost. Kombinace plného LED podsvícení a X-Gen panelů příští generace přináší minimální spotřebu elektrické energie.

Srovnáno s konvenčními LCD televizemi v současnosti na trhu – které používají systém CCFL podsvícení – má LED má nižší spotřebu a díky nové struktuře displeje z tekutých krystalů poskytuje nyní více jasu na jeden watt.

Sharp AQUOS LC-LE600E

Unikátní prvkem je Eco-control tlačítko na dálkovém ovladači, které umožňuje uživatelům změnit spotřebu energie jejich televize. Další tlačítko ON/OFF na samotné televizi snižuje spotřebu energie v režimu OFF na faktickou nulu. Televize jsou vyrobeny z menšího množství materiálů, neobsahují žádné olovo a jsou proto velmi vhodné pro recyklaci. Z těchto důvodů požádal Sharp o ekologickou známku „Eco-label“ pro tyto televize u Evropské komise.

AQUOS design: nová AQUOS LED LCD televize má překrásný design. Průkopnický vnější plášť má bezešvý přechod mezi obrazovkou a rámem, což působí dojmem, že tyto dvě komponenty LCD televize jsou jeden celek.

Další designovým prvkem je skleněný stojan u řady LE700E a rozdílný vzhled spodní části rámu u obou modelů: barva spodní části rámu televize řady LE700E je černá s jemně modrým akcentem a u modelu LE600E je hliníková. Pozornost upoutá i modrá dioda ve tvaru pyramidy, která je umístěna ve středu rámu televize u spodního okraje a která oznamuje, že jde o televizi řady AQUOS LED.

Řady LE600E a LE700E budou k dostání v obchodech od srpna 2009.

Ceny sedmi nových modelů LCD televizí Sharp AQUOS:

Úhlopříčka LC-LE600E LC-LE700E
32" 899 € 1099 €
40" 1299 € 1499 €
46" 1699 € 1899 €
52" 2299 €

Článek je součástí série, informující o akci IFA 2009 »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře