Šestý Harry Potter se chystá na Blu-ray

vydáno 22. 9. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: BD-Live, Blu-ray, Facebook, Facebook Connect, film, Harry Potter, Harry Potter a Fénixův řád, Harry Potter a Kámen mudrců, Harry Potter a Ohnivý pohár, Harry Potter a Princ dvojí krve, Harry Potter a tajemná komnata, Harry Potter a vězeň z Azkabanu, Harry Potter and the Half-Blood Prince, Live Community Screening, Magic Box, Maximum Movie Mode, My Commentary, VC-1, Warner Bros.

Harry Potter a Princ dvojí krve (Harry Potter and the Half-Blood Prince, 2009)

O některých filmech se píše dobře, protože je není potřeba dlouze představovat. To se bez výjimky týká celé dosavadní filmové série o kouzelnickém hrdinovi Harry Potterovi, která se letos rozrostla už o šestý snímek z plánovaných osmi. Koncem roku Harry Potter a Princ dvojí krve (Harry Potter and the Half-Blood Prince, FDb.cz) vychází i na Blu-ray.

Předchozí díly už jsou ve vysokém rozlišení k dispozici delší čas, díky společnosti Magic Box i u nás s plnou českou jazykovou podporou (Harry Potter a Kámen mudrců, Harry Potter a vězeň z Azkabanu, Harry Potter a Fénixův řád, Harry Potter a Ohnivý pohár, Harry Potter a tajemná komnata). Princ dvojí krve vychází na Blu-ray taktéž u Warner Bros., je tedy pravděpodobné, že se objeví i na našem trhu. Jestli to tak bude ještě před koncem roku, to zatím není jisté.

Na co se tedy 8. prosince (oficiálně v regionu A – USA) můžeme těšit? Technické specifikace Blu-ray vydání sice ještě nebyly zveřejněny, určitě ale můžeme počítat s VC-1 obrazem a minimálně 5.1 HD zvukem. Podobně jako v případě filmu Strážci – Watchmen bude disk vybaven „tak trochu jiným“ videokomentářem Maximum Movie Mode, o kterém si můžete více přečíst v našem článku Maximum Movie Mode – Blu-ray Strážci na maximum.

Dále bude k dispozici více než šest minut přidaných scén, několik dokumentů v celkové délce dvou hodin a BD-Live funkcionalita (My Commentary, Live Community Screening a Facebook Connect). Celkově tedy nadprůměrně vybavené Blu-ray vydání, které si na předvánočním trhu své zákazníky bez problémů najde. Navíc bude možné vybrat si ze dvou verzí obalu podle toho, na které „straně síly“ bude ten který fanoušek Harryho Pottera chtít stát.

Studio Warner své Blu-ray disky regionálně nekóduje, americké vydání tedy bude možné bez problémů přehrávat i u nás. Česká jazyková podpora se ale objeví až na tom evropském pro region B (lépe řečeno na některé z jeho mutací), které ještě nebylo ohlášeno.

Harry Potter a Princ dvojí krve (Harry Potter and the Half-Blood Prince, 2009)

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009)

Šestý školní rok Harryho Pottera (Daniel Radcliffe) na Škole čar a kouzel v Bradavicích je pokažen válkou mezi Voldemortovými přívrženci a stoupenci dobra, v níž náš hrdina s jizvou ve tvaru blesku na čele může buďto vyhrát, nebo zemřít.

Profesor Brumbál ho zasvětí do temné minulosti Toma Riddlea (Christian Coulson) a přitom poodhalí příčinu nesmrtelnosti lorda Voldemorta (Ralph Fiennes). Když Harry objeví starou počmáranou učebnici lektvarů, patřící tajemnému Princi Dvojí Krve, začne se na její kouzla i přes Hermionino (Emma Watson) varování spoléhat stále víc.

Válka mezitím v té nejnepředstavitelnější podobě zasahuje i Harryhoho spolužáky a začátek konce se blíží…

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře