SES ASTRA spustí první 3D demo kanál v evropě

vydáno 4. 5. 2010 | autor SES ASTRA | sekce Tiskové zprávy | téma 3D | 1 komentář

Tagy: 3D, ANGA Cable, Astra, BSkyB, Canal Plus, satelit, SES, SES ASTRA

SES ASTRA - logo

Vysílání lze přijímat nekódovaně na pozici 23,5 stupňů východně, bude spuštěno 4. května 2010 na veletrhu ANGA Cable.

Společnost SES ASTRA, člen skupiny SES, oznámila, že na satelitu ASTRA spustí první 3D demo kanál v Evropě. Po provedení počátečních testů přejde tento kanál do plného provozu dne 4. května 2010 v době zahájení veletrhu ANGA Cable, mezinárodního obchodního veletrhu pro kabelové a satelitní operátory a také pro poskytovatele širokopásmového internetu, který se bude konat v Kolíně nad Rýnem v Německu ve dnech 4. – 6. května.

Nový 3D demo kanál na satelitu ASTRA bude dostupný nekódovaně na orbitální pozici 23,5 stupňů východně. Nabízet bude kvalitní 3D obsah, včetně sportu, hudby a zábavy.

Ferdinand Kayser, prezident a generální ředitel společnosti SES ASTRA, prohlásil:

„Jelikož se na trhu začínají objevovat první 3D televizory, spuštění prvního evropského zkušebního kanálu s 3D obrazem přichází právě včas, aby umožnilo využít tuto skvělou technologii. Nový zkušební kanál s 3D obrazem na satelitu ASTRA demonstruje obrovské výhody satelitu pro přenos kvalitního televizního 3D signálu a vůdčí roli společnosti SES ASTRA v prosazování inovací vysílacích technologií. Úzkou spoluprací s předními výrobci televizorů, vysílacími společnostmi a dalšími partnery v tomto odvětví znovu předvádíme svou schopnost stát v čele vývoje nových technologií a spojit klíčové firmy v tomto odvětví s cílem podpořit inovace.“

Řada vysílacích společností, které patří mezi zákazníky společnosti SES ASTRA, již začala tuto novou technologii používat a již zahájila první zkušební přenosy, nebo spustila pravidelné 3D vysílání. Britský provozovatel placeného televizního vysílání, společnost BSkyB, vysílá fotbalové zápasy v 3D formátu do sportovních restaurací a klubů v celém Spojeném království a Irsku od začátku dubna.

Francouzský provozovatel placeného televizního vysílání Canal+ oznámil, že svůj první kanál s 3D obrazem spustí v prosinci 2010. Podrobnější technické a obsahové informace o přenosech na novém zkušebním 3D kanálu na satelitu ASTRA budou zveřejněny později.

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: SES ASTRA spustí první 3D demo kanál v evropě

Vložil Ludvic (bez ověření), 4. Květen 2010 - 23:00

Obrázek uživatele Ludvic

Podporují DVB-S2 tunery v 3D televizích taky 3D příjem nebo to tam musím cpát přes HDMI?