Seriálové Blu-ray hody

vydáno 6. 7. 2011 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Ze světa | 3 komentáře

Tagy: Blu-ray, Brutální Nikita, Camelot, Chuck, Dexter, Entourage, Fringe, Hvězdná brána, seriál, Spartacus, Spartakus: Bohové arény, Stargate Universe, Supernatural, Vincentův svět, Zákon gangu

Letní měsíce jsou obdobím, kdy se chce většina z nás pouze bavit a co nejméně pracovat. Děcka mají prázdniny, rodiče si berou dovolené a ať už se dělá cokoliv, hledí se především na co nejmenší námahu pro mozek. Zatímco však normální rodina jezdí k moři, seriáloví nadšenci dohánějí resty, na něž si ve zbytku roku buď nemohou vyhradit čas, anebo mají zkrátka děravou paměť. Pokud k nim také patříte, pak vám mohu zaručit, že se v nejbližších třech měsící od televize nezvednete. Seriálového běsnění totiž bude habaděj.

Už 12. července zamíří do zámořských obchodů sedmá sezóna populárního Vincentova světa alias Entourage. V té se opět klátí známé osobnosti, kalí ostosedm… a předhání v hláškování, které nedá vaší bránici vydechnout. Na rozjezd léta ideální. Obzvlášť, když budete moci rovnou navázat osmou sérií, jež teprve vpluje do éteru HBO.

Dexter

Kdo bude mít volného času víc a fandí Hvězdné bráně, neměl by si od 26. července plánovat nic kromě vytlačování díry do pohovky. Tou dobou bude k sehnání kompletní kolekce Stargate: Atlantis, jejíž kvality sice nesahají SG-1 ani po kotníky, ale přesto by měla hardcore uctívače naprosto uspokojit. K mání bude navíc i hromada bonusových materiálů, včetně audiokomentářů, filmů o filmu, produkčních galerií atd. Zkrátka a dobře, případní kupci se do Vánoc nudit nebudou.

Tím ovšem letní nálož seriálů pouze začíná. V srpnu se na Blu-ray vyloupne nejen vrahoun Dexter (kompletní kolekce prvních pěti sezón plus samostatné vydání páté série – 16. srpen), ale i nová verze Brutální Nikity v hlavní roli s Maggie „jsem vražedně sexy“ Q, sedmá série Dr. House, druhá sezóna Upířích deníků aka Vampire Diaries a třetí nálož Sons of Anarchy, v tuzemsku známého jako Zákon gangu. Všechny čtyři seriálu vyjdou 30. srpna.

A komu by ani to nestačilo, může si v září přidat do sbírky dalších 8 edic. Již 6. září totiž začne ve své čtvrté sezóně nakopávat pozadí agent Chuck, jemuž budou krýt záda kolegové z Hranice nemožného neboli Fringe. Tenhle seriál z produkce J.J. Abramse si podle všeho i ve své třetí sezóně drží stabilní formu a nabízí dostatek napětí, záhad i jiskření mezi ústřední dvojicí. Co chtít víc?

Fringe

Co třeba Supernatural aka Lovce duchů. Bratři Winchesterové se z podřadných nekňubů v posledních letech vypracovali do pozice tahounů televize CW a sklízí zaslouženou chválu nejen u kritiků, ale i diváků. Šestá sezóna byla naprostý nářez a 13. září by si ji neměl nechat ujít žádný fanoušek zatínání řitního svalstva. Tahle hororová série totiž tlačí na svěrače, jak to jen jde.

Pokud ovšem holdujete intrikám a stylizované akci, pak je pro vás lepší volnou prequel Spartaka s podtitulem Bohové arény, jenž je sice trošku slabší než jeho předchůdce, požadavky hladovějícího publika ale splňuje vcelku bez problémů. Vydání je rovněž stanoveno na 13. září, společně s televizní verzí příběhů krále Artuše nazvané Camelot. Ta ovšem podle ohlasů patří mezi nejhorší věci, které letos vznikly, ačkoliv Eva Green (bondgril z Casina Royale) sbírá hodně chvály za časté odhalování svého výstavního hrudníku. To zas bude těsných poklopců.

Co zbývá závěrem? Od 20. září se na Blu-ray vrátí Thomas Jane v druhé sérii Hung – Na velikosti záleží, přičemž mu bude dělat doprovod bezkrevná a zcela prošumivší minisérie Kennedys vyprávějící politický a životní příběh asi nejznámější prezidentské rodiny v dějinách USA. 27. září se na Blučku podruhé ukáže Jason Schwartzman, jenž bude opět Znuděný k smrti (Bored to Death). A 18. října se opětovně rozbzučí světelné meče, když na Blu-ray započně již třetí sezóna Clone Wars.

Vybrali jste si? Máte jiného favorita? Anebo se raději pojedete válet na pláž? Nebojte se nám říct svůj názor v diskuzi.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Seriálové Blu-ray hody

Vložil tomasg (bez ověření), 7. Červenec 2011 - 7:32

Obrázek uživatele tomasg

Je toho teda hodne, jsem zvedavej na prodejni cisla. Nerek bych, ze to bude cenove srovnatelny v porovnani s dvd edici, takze si kazdej koupi poradne rozmysli.

Re: Seriálové Blu-ray hody

Vložil JENIK182 (bez ověření), 7. Červenec 2011 - 14:39

Obrázek uživatele JENIK182

Zdravím, nevíte jestli bude ten Dexter dostupný aj u nás? Český dabing nechci, ale aspoň titulky by byly fajn, nevíte? Předem dík.

Re: Seriálové Blu-ray hody

Vložil Psema (bez ověření), 7. Červenec 2011 - 17:05

Obrázek uživatele Psema

Dexter u nás horko těžko. Divácká skupina je příliš malá i na DVD release… natož na Blu. :-/