Schindlerův seznam míří konečně na Blu-ray

vydáno 15. 1. 2013 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova | 7 komentářů

Tagy: Blu-ray, film, Schindler's List, Schindlerův seznam, Steven Spielberg

Schindlerův seznam (Blu-ray) Steven Spielberg je ďas. Rok co rok chystá nový film a ve volném čase se ještě věnuje svým starším kouskům, které nechává pod svou vlastní kontrolou digitálně restaurovat pro vydání ve vysokém rozlišení.

Dočkali jsme se tak Jurského parku, Blízkých setkání Třetího druhu, E.T. Mimozemšťana či Minority Report, a nyní nás po letech čekání čeká i dost možná nejlepší Spielbergův film vůbec – oscarový Schindlerův seznam.

O něm je moc dobře známo, že patří mezi Spielbergovy nejosobnější filmy, což je na výsledku ostatně dobře vidět, a tak není divu, že si stále agilní legenda Hollywoodu dává i tentokrát záležet.

Film již několik měsíců podstupuje detailní restauraci z původního 35mm negativu, čištění a HD verze se dočká i zvuk, a co můžeme soudit z obligátního Blu-ray traileru, který má větší atmosféru než většina dnešních upoutávek dohromady, čekají nás před domácími kiny doslova hody.

Kdy se tak stane? Pokud půjdete do zahraniční edice, můžete edici k 20. výročí filmu držet v rukou již po 5. březnu. Pokud toužíte po české kopii, budete muset počkat do 24. dubna. Odměnou by vám však měla být jak verze v digibooku, tak sběratelská kolekce s plakátem. V Německu se pak mluví i o nabušené dárkové edici, jež by měla být velmi podobná luxusnímu sběratelskému boxu, jenž byl kdysi k pořízení na DVD.

Na disku ale samozřejmě nebudou chybět ani bonusy:

  • Hlasy seznamu: Dokument zahrnující desítky svědectví a příběhů těch, kteří přežili holocaust díky Oskaru Schindlerovi
  • Příběh USC Shoah Foundation: Dokument, ve kterém Steven Spielberg ukazuje, jak ho natáčení Schindlerova seznamu inspirovalo k založení titulní organizace.

Právě druhý dokument nás zajímá především, neboť zmíněnou nadaci považuje Spielberg za své největší dílo a staví ji nad všechny své kinematografické počiny. Ostatně není divu, když byly díky ní nahrány tisíce hodin svědectví o hrůzách holocaustu, které pomáhají během výuky ve školách, muzeích a dalších místech po celém světě.

I bez něj bychom se ale na Schindlerův seznam těšili. Patří totiž zcela jasně mezi tituly, které by měl mít každý filmový fanoušek v poličce hned v první den vydání.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Schindlerův seznam míří konečně na Blu-ray

Vložil Anonym (bez ověření), 15. Leden 2013 - 6:14

Obrázek uživatele Anonym

Tak tohle mě zajimá na Blu-ray jestli pak existuje i barevná verze Schindlerova seznamu ?

Re: Schindlerův seznam míří konečně na Blu-ray

Vložil Krtek (bez ověření), 15. Leden 2013 - 19:35

Obrázek uživatele Krtek

Jasně že existuje. Posledních 5 minut od konce :-D

Re: Schindlerův seznam míří konečně na Blu-ray

Vložil Jarry (bez ověření), 15. Leden 2013 - 15:00

Obrázek uživatele Jarry

Dobrý den,POVINNOST toto mít ve sbírce, nejen mne bude určitě zajímat případná informace o vydání dalšího skvostu tohoto režiséra a to Bd Zachraňte voj.Ryana.

Re: Schindlerův seznam míří konečně na Blu-ray

Vložil KARLOS (bez ověření), 15. Leden 2013 - 20:34

Obrázek uživatele KARLOS

V US a UK vyška dvoudiskovka, první US verze měla problémy se synchronem zvuku, tak půl roku na to vyšla opravená verze, UK byla od začátku v pořádku. Je to 2BD, obraz vynikající, zvuk špičkový a bonusy komplet import z DVD edic, plus myslím jejaká exkluzivní fičura. Bohužel asi po třech letech, co to měl MB vydat, to odpískali snad úplně… Obdobně jako Kmotra. Takže jedině Import ze zahraničí…

Re: Schindlerův seznam míří konečně na Blu-ray

Vložil marko (bez ověření), 15. Leden 2013 - 19:41

Obrázek uživatele marko

podla mna neexistuje farebna verzia filmu a je to dobre, prave to ciernobielo vystihuje smutny pribeh dejin! Bonusy su tie co boli na dvd vydani takze mozme ocakavat cz titulky. Na film sa velmi tesim a radim ho medzi naj filmy svetovej kinematografie.

Re: Schindlerův seznam míří konečně na Blu-ray

Vložil Anonym (bez ověření), 15. Leden 2013 - 20:25

Obrázek uživatele Anonym

Myslím že jeto nejlepší film co ukazál co bylo a už nikdy by se to nemělo opakovat(ani bych nechtěl) nebyl jsem teda v tovarně oskara Schindlera ale byl jsem se podívat v Osvětimi-Birkenau i po těch letech co tam zbylo mi ztoho 2× nejlíp nebylo

Re: Schindlerův seznam míří konečně na Blu-ray

Vložil Karbous (bez ověření), 16. Leden 2013 - 0:22

Obrázek uživatele Karbous

Ty dokumenty byly už myslím v té DVD edici, takže bohužel nic nového. Škoda, čekal jsem nějaký pořádně výživný dokument o natáčení. Jinak jsem zvědav, na kolik to bude discích, na DVD zabíral film dva disky.