Sarkastický Dr. House bude ordinovat i na Blu-ray

vydáno 7. 6. 2010 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: 20th Century Fox, BD-Live, Blu-ray, Dr. House, DTS-HD Master Audio, House M.D., Lovci duchů, MPEG-4 AVC, My Scenes, pocketBLU, seriál, Supernatural

Dr. House / House M.D. (2004-?)

Dvojnásobný majitel Zlatého glóbu a na Cenu Emmy nominovaný Hugh Laurie dokázal v roli svérázného profesionála Dr. House přitáhnout k televizním obrazovkám miliony diváků, kteří mohli v rámci stejnojmenného seriálu (Dr. House / House M.D., FDb.cz) po šest let sledovat často neuvěřitelné příběhy z lékařského prostředí. Teď si to mohou zopakovat i ve vysokém rozlišení na Blu-ray!

Šestá sezóna tohoto seriálu skončila v polovině května a podle slov společnosti Fox se na podzim můžeme těšit na sedmou. Její očekávaná vysoká sledovanost by měla pomoci s prodejem pětidiskové Blu-ray kolekce s kompletní šestou sezónou, která se do prodeje dostane v ten pravý čas – 31. srpna (v regionu A – USA).

Jedná se o obvyklou praxi aktuálně běžících seriálů, kdy je televizní společnosti vydávají ve vysokém rozlišení „pozpátku“, tedy od nejnovějších sezón k těm nejstarším (viz například Supernatural – Lovci duchů a další seriály na Blu-ray).

Studio Fox hodlá 21 epizod šesté sezóny seriálu Dr. House na pěti dvouvrstvých Blu-ray discích vybavit (kromě obvyklého MPEG-4 AVC obrazu a DTS-HD Master Audio 5.1 zvuku, což jistě nikoho nepřekvapí) také několika audiokomentáři tvůrců a herců u vybraných epizod, krátkými dokumenty a BD-Live funkcionalitami My Scenes a Pocket Blu.

Bohužel můžeme očekávat hned dva problémy: Studio Fox jednak svá Blu-ray vydání téměř vždy regionálně kóduje, takže si americkou edici v Evropě (region B) nejspíš přehrají jen šťastní majitelé region free Blu-ray přehrávačů, a kromě toho se můžeme stoprocentně rozloučit s českou jazykovou výbavou. Ta se totiž dá v případě seriálů na Blu-ray spočítat na prstech jedné ruky nešikovného dřevorubce…

Dr. House / House M.D. (2004-?)

Dr. House / House M.D. (2004-?)

Dr. Gregory House (Hugh Laurie) má nepříliš vybrané způsoby. K pacientům si dovolí cokoliv a z toho, co si o něm myslí jiní lidé i kolegové, si moc těžkou hlavu nedělá. Na druhé straně tohoto nekonvenčního, sarkastického a místy až arogantního lékaře provází vynikající pověst odborníka. Jeho instinkt je neomylný a metody stoprocentně účinné.

Právě to z něj robí výjimečného lékaře, kterému ledasco projde. Navíc se v komplikovaných i beznadějných medicínských případech doslova vyžívá. Zachraňovat životy je prostě jeho životní poslání…

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře