Samsung uvede nová zařízení pro bezdrátový všesměrový zvuk

vydáno 31. 8. 2015 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Hi-Fi audio

Tagy: audio, bezdrátový zvuk, Qobuz, R1, R3, R5, Samsung WAM1500, WAM3500, WAM5500, Wi-Fi

Jihokorejský Samsung oznámil, že k novinkám představeným na veletrhu IFA 2015 v Berlíně bude patřit také sada zařízení patřící do série Wireless audio 360.

Samsung WAM

Výrobce v této sérii vydá celkem tři nová zařízení, nazvaná prostě R1, R3 a R5. Ta v jeho portfoliu doplní dřívější modely R6 (WAM6500) a R7 (WAM7500). Základní funkcí všech tří modelů, jež se liší především velikostí, je bezdrátové přehrávání zvuku (pomocí technologie Wi-Fi) z mobilních zařízení a dalších zdrojů ve všech směrech. Všechna zařízení disponují patentovanou technologií Ring Radiator, díky níž dle tvrzení výrobce naplní zvukem jakýkoliv prostor.

Novinkou je možnost ovládání prostřednictvím dotykového rozhraní nebo aplikace Multiroom, kterou je pro mobilní zařízení možno bezplatně stáhnout (k dispozici pro platformy iOS a Android, včetně nositelných zařízení Samsung Gear S). Samozřejmostí je zachování ručního, mechanického ovládání, jehož ovládací prvky se nacházejí v horní části reproduktorů. Aplikace ale kromě základních funkcí umožňuje také vyhledávání jednotlivých hudebních skladeb a jejich skládání do „playlistů“.

Hudbu lze také streamovat z databáze služby Qobuz, s jejímž provozovatelem uzavřel Samsung partnerství.

Na amerických a evropských trzích si nové modely řady Wireless Audio 360 bude možné zakoupit v cenách pohybujících se mezi 199 a 399 eury od října. Cena pro český trh zatím nebyla konkrétně stanovena.

Zdroj: TZ Samsung

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře