Samsung Space Monitor uvolní místo na stole

vydáno 8. 1. 2019 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Monitory

Tagy: 4K, polohovatelný stojan, Samsung Space Monitor

Snaha změnit cokoliv na tak funkčním zařízení, jako je počítačový monitor, se v uplynulých letech setkala se smíšenými výsledky. Ostatně na někoho to může působit jako opětovné vynalézání kola.

Jenže teď přichází Samsung s něčím neotřelým, co jsme v téhle podobě ještě neviděli. Jde o model s přiléhavým názvem Space Monitor, který má úhlopříčky 27“ nebo 32“, rozlišení 4K a stojí od 500 dolarů, tedy nějakých 11 tisíc korun. Nejvíce na něm zaujme netradičně zpracovaný stojánek, který lze sklopit dozadu a v podstatě tak monitor „přikurtovat“ ke zdi za stolem. To v případě, že se jej právě nechystáte využívat. Díky tomu se vám stůl uvolní pro jakékoliv jiné aktivity.

Stojánek je samozřejmě plně nastavitelný. Samsung Space Monitor tak lze umístit do různých výšek, od úrovně povrchu stolu po nějakých 21 centimetrů nad ni.

Tiskové fotografie minimalistických produktů bývají často zavádějící v tom smyslu, že na nich jejich producenti vyretušují jakoukoliv kabeláž, která se nám za normálních okolností ve velkém válí po stole. Jenže v tomto případě je vše úhledně schováno ve stojanu, takže tyhle snímky jsou o něco pravdivější než obvykle. Pokud jde o okraje displeje, ty jsou minimálně na bocích a nahoře minimální. Použitý panel je typu VA, což znamená, že má o něco menší pozorovací úhly než IPS, ale na druhou stranu nabízí lepší kontrast. A pro úplnost ještě doplňme 60Hz obnovovací frekvenci.

Zdroj: Wired

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře