Samsung BD-UP5000 - další duální přehrávač na obzoru

vydáno 2. 8. 2007 | sekce Novinky | téma Přehrávače, Ze světa

Tagy: BD-UP5000, BH100, duální, LG, přehrávač, Samsung

Samsung BD-UP5000

Samsung svůj kombo přehrávač, schopný práce s Blu-ray i HD DVD, připravuje už více než rok. Letos v dubnu se objevily první zprávy o jeho plánovaném letním uvedení a přehrávač je netrpělivě očekáván – světově první duální přehrávač BH100 od LG byl sice představen už v lednu a od května je dostupný i na našem trhu, neporadí si ale s interaktivními funkcemi (HDi) u HD DVD titulů, takže není oficiálně certifikován jako HD DVD kompatibilní.

Přehrávač od Samsungu by si oproti tomu měl bez problémů poradit jak s HDi u HD DVD disků, tak s technologií BD-Java u Blu-ray a navíc bude obsahovat Hollywood Quality Video (HQV) procesor, který dokáže upscalovat standardní DVD obraz až na rozlišení 1080p. Přístroj bude mít 7.1 zvukový výstup (s podporou Dolby Digital Plus, DTS-HD a Dolby TrueHD), zvládne přehrát samozřejmě i MP3. Mezi podporovaná média budou patřit DVD-ROM, DVD±R, DVD±RW, CD a CD-R/RW, přehrávač bude mít ethernet zásuvku a nesmíme zapomenout ani na HDMI 1.3. Mělo by se tedy jednat o první skutečně použitelný a certifikovaný duální HD DHD a Blu-ray přehrávač.

Předpokládaná cena přehrávače Samsung BD-UP5000, jehož první fotografii vidíte vpravo, bude $1049. U nás by údajně neměla překročit 25000 Kč, což by vzhledem ke čtyřiceti tisícům, které chce LG za svůj duální přehrávač BH100, bylo velmi příjemné.

Necháme se překvapit.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře