Rozšiřují importované Blu-ray a HD DVD tituly nabídku?

vydáno 9. 4. 2007 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Glosy | téma Filmy, Z domova | 2 komentáře

Tagy: Blu-ray, Constantine, Doba ledová 2, film, Filmopolis, Harry Potter, HD DVD, import, Království nebeské, Kurýr, Miami Vice, Mission: Impossible, Olověná vesta, Příběh rytíře, Training Day, Uprchlík, V tom domě straší!, X-Men: Poslední vzdor

HD DVD vs. Blu-ray

Filmy ze seznam Blu-ray titulů, které 16. dubna 2007 sice nesměle, ale oficiálně vstupují na český trh, se už pomalu začínají objevovat v nabídkách některých tuzemských e-shopů. Konečná cena je v naprosté většině případů příjemných 799 Kč, což je o stokorunu méně, než distributorem doporučená maloobchodní cena. To ale není jediná dobrá zpráva.

Během dubna se dočkáme pouhých devíti Blu-ray titulů a dá se předpokládat, že i pokračující nástup tohoto formátu do našich domácích kin bude podobně pozvolný. O HD DVD filmech pak nemá skoro cenu hovořit, protože na našem trhu nejsou oficiálně zastoupeny vůbec. Naštěstí existuje e-shop, jehož provozovatelům není tento stav lhostejný.

Filmopolis.cz, jedinečný DVD obchod, nabízí kromě u nás oficiálně uvedených Blu-ray titulů také několik dalších (v současné chvíli jsou to filmy Doba ledová 2, Království nebeské, Kurýr, Příběh rytíře, Training day, Uprchlík, V tom domě straší! a X-Men: Poslední vzdor), navíc pak i několik titulů na HD DVD (Constantine, Harry Potter a Ohnivý pohár, Miami Vice, Mission Impossible Trilogie a Olověná vesta). Tyto filmy jsou označeny jako „DOVOZ“ a tomu vcelku odpovídá i jejich cena – u Blu-ray titulů se pohybuje v rozmezí 949 – 1399 Kč, u HD DVD pak v průměru přes 900 Kč.

Krok je to jistě chvályhodný, je však nutné upozornit na jednu věc – tyto iportované tituly jsou totiž jaksi samozřejmě bez jakékoliv české podpory a případnému kupujícímu by tento fakt neměl vadit. Pokud už ale někdo rozumí filmu s originálním anglickým zvukem, jistě by si tento titul dokázal sám objednat na některém z nepřeberného množství zahraničních e-shopů. Titul by tak sice vyšel o pár stokorun levněji, ale tato úspora nebude pro majitele drahého Blu-ray nebo HD DVD přehrávače a odpovídajícího televizoru jistě nijak rozhodující.

Za daleko větší výhodu bych rozhodně považoval nesrovnatelně širší nabídku Blu-ray a HD DVD filmů, kterou disponuje libovolný ze zahraničních e-shopů. Dá se (bohužel) předpokládat, že této nabídce nebude český trh nikdy schopen konkurovat a pokud snad ano, tak až za několik let, jako tomu bylo v případě DVD filmů. Pro milovníky ostrého obrazu a dobrého zvuku se tak určitě vyplatí uvažovat o nákupu Blu-ray a HD DVD titulů v zahraničí už teď.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Glosy

Komentáře

Re: Rozšiřují importované Blu-ray a HD DVD tituly nabídku?

Vložil Baf (bez ověření), 31. Říjen 2007 - 9:58

Obrázek uživatele Baf

No tak takhle to řeším už bezmála tři roky – jak s DVD, audio CD, tak s hrami pro PS2 a teď budu pokračovat s Blu-Ray. Prostě tý ceně a tomu výběru při nákupu přes internet ze zámoří nelze odolat. Kombinace dovozu PS2 her a CD z Kanady a DVD z Austrálie (párkrát byly na disku i cz titulky, což nepotřebuju, ale potěší to). Má to jednu nevýhodu – čím je import levnější, tím toho člověk víc nakupuje – takže nic neušetří (ale má místo 20 filmů skoro 40). Stejně je celá Evropa s těma cenama nějaká zvrácená.

Re: Rozšiřují importované Blu-ray a HD DVD tituly nabídku?

Vložil d.f.h, 31. Říjen 2007 - 10:57

Obrázek uživatele d.f.h

Ano, zejména Austrálie je pro import DVD ideální, často nemusíte mít ani region-free přehrávač, protože třeba Fox vydává všechny svoje DVD jako region 2+4, což jsme právě my a Austrálie :-). S Blu-ray to zatím také nevypadá špatně, spusta titulů z regionu A (Amerika) jde v pohodě přehrát na evropských přehrávačích (region B). Jen tak dál!