Rozšířený Blu-ray Pána prstenů je o krůček blíže

vydáno 8. 3. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Filmy | 10 komentářů

Tagy: Amazon, Blu-ray, film, Hobit, Pán Prstenů, Pán prstenů: Dvě věže, Pán prstenů: Návrat krále, Pán prstenů: Společenstvo prstenu, The Lord Of The Rings, The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, The Lord of the Rings: The Return of the King, The Lord of the Rings: The Two Towers, Warner Bros.

Pán Prstenů (The Lord of the Rings) - rozšířená Blu-ray edice

Americký internetový obchod Amazon.com otevřel předobjednávky na rozšířenou edici Pána prstenů. Za normálních okolností by nad tím většina lidí mávla rukou, protože to bez oficiálního slova studia prakticky nic neznamená.

Jenže americký Amazon nabízí i náhled na přebal a k přečtení má i kompletní výpis bonusové výbavy.

Ze studia Warner Bros. k tomu zaznělo: Jedná se o autentické informace. Co to znamená pro nás? Rozšířený Pán prstenů už Blu-ray klepe na dveře. Připravte si peněženky!

Warneři potvrdili, že rozšířená Blu-ray edice Pána prstenů je ve finálním stádiu příprav a oficiální tiskovou zprávu studio nevydalo jen z toho důvodu, že se ještě dolaďují poslední detaily.

Doufejme, že to znamená přípravu nových masterů, které by kvalitativně posunuly obrazovou složku nad kinoverze – ty sice ve vysokém rozlišení vypadají relativně slušně, ale většinu dlouho čekajících fanoušků spíš zklamaly.

TIP: Přečtěte si naše recenze Blu-ray vydání trilogie Pán prstenů:

Co nás tedy podle zatím dostupných informací čeká? Minimálně bonusová nálož bude ohromná – na Blu-ray se dostanou všechny dokumenty ze všech předchozích edic, tedy z DVD kinoverze, rozšířené edice i z limitované edice (to je ta, která obsahovala oba sestřihy).

Bohužel se nepotvrdila existence nových bonusových materiálů, kterou před časem slíbil sám Peter Jackson. Ty se zřejmě objeví až v další edici Pána prstenů, která vyjde v kompletním balení s oběma díly Hobita. Ano, Pán prstenů na pultech obchodů rozhodně nebude naposledy.

Pán Prstenů (The Lord of the Rings) - rozšířená Blu-ray edice

Devítidiskovou edici dostanou zákazníci minimálně ve Státech v tom balení, které vidíte na obrázcích. Takže nás pravděpodobně nečekají vymazlené „knižní“ edice, ve kterých vycházela DVD (ohromná škoda).

Každý díl dostane svůj klasický BD case, celá trilogie pak bude zřejmě zabalená v tvrdých deskách, které po rozbalení dají dohromady mapu Středozemě. Zachovány zůstanou z DVD jen booklety. Tedy alespoň to tak zatím vypadá.

Každého ale nejvíc zajímá, jestli se bude jednat o remastery, nebo studio jednoduše použije ty samé zdroje, které se postaraly o neuspokojující Blu-ray vydání kinoverzí. Inu, zatím to nikdo netuší. Pořád můžeme jen doufat.

Známo navíc není ani datum releasu, Amazon výmluvně uvádí „rok 2011 nebo 2012“ a Warneři dodávají, že s oficiálním datem přijdou až za několik týdnů.

Víme alespoň cenu: Na Amazonu lze edici předobjednat za $83.99, což je kolem patnácti set korun. MSRP je přitom $119.98 (2160 korun), takže se dá předpokládat, že u nás cena pod dva tisíce neklesne ani náhodou.

Spousta fanoušků nákup Pána prstenů na Blu-ray odkládala právě s vidinou rozšířené edice. Chystáte se tedy k její koupi, nebo si pro změnu počkáte několik dalších let na ultimátní balení včetně obou dílů Hobita?

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Související články a recenze

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Rozšířený Blu-ray Pána prstenů je o krůček ...

Vložil markus48 (bez ověření), 8. Březen 2011 - 15:40

Obrázek uživatele markus48

toto urcite chcem, podmienkou su ale ceske alebo slovenske titulky poznam tie filmy sice naspamat ale titulky chcem, dabing nie, ten v tomto filme nemozem pocuvat

Re: Rozšířený Blu-ray Pána prstenů je o krůček ...

Vložil st39.6 (bez ověření), 8. Březen 2011 - 16:06

Obrázek uživatele st39.6

dabing u extended verzi nebyl a pochybuji, ze by ho delali jen pro BD. Takze se ho nemusite bat :)

Re: Rozšířený Blu-ray Pána prstenů je o krůček ...

Vložil Anonym (bez ověření), 8. Březen 2011 - 17:05

Obrázek uživatele Anonym

Tři nejhorší filmy všech dob za 84 dollarů. Svět jde do hajzlu.

Re: Rozšířený Blu-ray Pána prstenů je o krůček ...

Vložil st39.6 (bez ověření), 8. Březen 2011 - 17:38

Obrázek uživatele st39.6

nejzbytecnejsi komentar na hdmagu. uprimne doufam, ze ho budou navstevnici ignorovat, debata by to byla bezpredmetna

Re: Rozšířený Blu-ray Pána prstenů je o krůček ...

Vložil Asan (bez ověření), 8. Březen 2011 - 17:49

Obrázek uživatele Asan

Nádherná trilogie která si zaslouží takové vymazlování :)

Re: Rozšířený Blu-ray Pána prstenů je o krůček ...

Vložil KURO (bez ověření), 9. Březen 2011 - 14:22

Obrázek uživatele KURO

Tiež patrím k tým, ktorí čakali/čakajú na EE. Dúfam, že aj Master bude nový. Rovnako dúfam, že titulky budú umiestnené celé vovnútri obrazu. Vie mi niekto napísať ako boli umiestnené v kinoverziách? Ďakujem.

Re: Rozšířený Blu-ray Pána prstenů je o krůček ...

Vložil rostiq36 (bez ověření), 9. Březen 2011 - 20:02

Obrázek uživatele rostiq36

Taky čekám na prodlouženou českiu (titulky) verzi. A stejně tak jako u Alienů – je mi jedno kolik to bude stát, jen ať už to vyjde!!!!!

Re: Rozšířený Blu-ray Pána prstenů je o krůček ...

Vložil Miloš (bez ověření), 9. Březen 2011 - 21:22

Obrázek uživatele Miloš

Na tuhle edici čekám „celý svůj život“. Zajímalo by mě, co je pravdy na datu vydání 15. června 2011, které zmínili před měsícem v článku na idnesu. Balení se mi líbí, mohly by to být alespoň steel boxy, to by byl luxus. A moc doufám v nové remastry! Sakra! :-)

http://technet.idnes.cz/…ec_video.asp?…

Re: Rozšířený Blu-ray Pána prstenů je o krůček ...

Vložil KARLOS (bez ověření), 9. Březen 2011 - 22:23

Obrázek uživatele KARLOS

Jsou to imho hodně optimistické tipy MagicBoxu… Takto „strašili“ už s kino releasem předminulý rok, taktéž s plánovaným vydáním v létě…

Re: Rozšířený Blu-ray Pána prstenů je o krůček ...

Vložil kladivoun (bez ověření), 7. Leden 2013 - 17:51

Obrázek uživatele kladivoun

tak vážení rozhodl sem se s tím pěkně pohrát, jelikož mám origo dvd s cj dabingem, a bluray s DTS aj. Tak to audio namíchám a výsledek bude vypadat jako zde již zmíněný vetřelec.