Rozhovor: Eric Tholomé (Google) o 3D a Blu-Ray

vydáno 22. 11. 2010 | autor Luboš Doležel | sekce Novinky | téma 3D, Datová média

Tagy:

Eric Tholomé je produktový manažer v americké společnosti Google. Při Google Developer Day 2010 jsme měli příležitost s ním připravit rozhovor.

1) Máte rád HD technologie? Máte doma nějaké HD vybavení?

No, nemám Google TV, jestli je to to, kam míříte, ale mám velký video projektor, je to HD projektor, ke kterému mám počítač a všechno ostatní připojené. Takže celé moje multimediální vybavení je od začátku do konce HD.

2) Viděl jste v poslední době nějaké 3D filmy?

Mám malé děti, takže nemám obvykle moc příležitostí podívat se na filmy, na které se chci podívat já sám… ale viděl jsem, jak se to jen jmenovalo? Tuším, že to byl Shrek v 3D.

3) Máte v plánu koupit si 3D televizi?

Tak to tedy nevím, protože to, co jsem zatím viděl, nebylo moc vyspělé. Buď sedíte moc blízko nebo moc daleko, nebo zase moc tamto… Takže nápad jako takový se mi líbí, ale ještě jsem neviděl technologii, která by byla dostatečně vyspělá na to, abych si ji chtěl koupit.

4) Myslíte si, že Blu-Ray disky najdou své využití v počítačích? Optická média docela upadají…

To je dobrá otázka, s cloudy a dematerializací médií a čím dál rychlejšími přípojkami, no nevím. Ale rád bych poznamenal toto: Nikdy nepodceňujte šířku pásma Boeingu 747 plného Blu-Ray disků. Takže když potřebujete přenést velké množství dat a na latenci nezáleží, je užitečné mít spoustu pevných disků a Blu-Ray disků.

Ale myslím si, že cloud je na pokraji toho, aby nám poskytl vše, co potřebujeme. Zároveň je zde ale nutnost projít určitým mentálním posunem. Jedna analogie, kterou rád používám, je to, že se mnoho lidí cítí bezpečněji, když řídí auto než když letí letadlem, nicméně letadlo je statisticky mnohem bezpečnější. Jenže letadlo neřídí a u auta mají pocit, že své auto mají pod kontrolou, ve skutečnosti jsou ale horší řidiči než pilot.

A s disky je to to samé, cloud je mnohem bezpečnější. Hodně mých kamarádů přišlo o své fotky a další data a já jsem nikdy nepřišel o nic. Musíte si na to zvyknout.

IBM Smart Planet
Sponzorem tohoto článku je
je IBM SmartPlanet – chytrá planeta od IBM.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře