Rok 2009 v HD světě na HDmag.cz - jaký byl?

vydáno 1. 1. 2010 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Extra HD | 4 komentáře

Tagy: 3D, Blu-ray, Facebook, film, fórum, HDmag.cz, komiks, koncert, kvíz, přehrávač, soutěž, Twitter

Stejně jako vloni je i letos přelom roku vhodným okamžikem pro rekapitulaci. Nejen toho, co se během posledních dvanácti měsíců událo ve světě vysokého rozlišení, ale i zde na webu magazínu HDmag.cz. Pro naše pravidelné čtenáře to jistě nebudou žádné novinky, ale celá řada ostatních bude možná mile překvapena.

HDmag.cz 2009 – vysoké rozlišení od začátku do konce

HDmag.cz - logo

Od 1. ledna do 31. prosince 2009 vyšlo v magazínu HDmag.cz na 700 článků, novinek, recenzí a tiskových zpráv, což je téměř o polovinu více, než v roce 2008. Frekvencí jsme se ustálili průběrně na dvou příspěvcích denně; tuto kvótu je sice někdy obtížné naplnit, ale pro naše čtenáře jsou častější aktualizace velmi přínosné.

K pravidelným seriálům (Tuzemské Blu-ray filmy, Blu-ray filmy ve světě, Blu-ray filmy na obzoru a skomírající High-Def střípky) přibyly dva nové – oblíbený HD komiks a Hudební Blu-ray, tedy pohled na stále zajímavější nabídku koncertních Blu-ray disků. Naopak seriál Statistiky prodeje se přetransformoval do přehlednější a stručnější formy dvou TOP 5 žebříčků v pravém sloupci webu.

Díky spolupráci s našimi stálými partnery, zejména s časopisem Stereo & Video a e-shopem DVDobchod.cz, jsme během roku 2009 zpracovali 60 recenzí Blu-ray filmů a více než 30 recenzí HD hardware (přehrávače, televizory, monitory a další). Plníme tak náš loňský slib věnovat se recenzím v daleko větší míře než doposud.

Podstatného rozšíření se dočkala také naše největší chlouba – katalog Blu-ray filmů. Jestliže jsme na konci roku 2008 měli záznamy o pěti stovkách titulů, nyní jich máme 2500, tedy prakticky všechny Blu-ray disky, které od roku 2006 vyšly. Samozřejmostí jsou všechny Blu-ray filmy s českými titulky nebo českým zvukem, které jsou k dispozici u nás nebo v zahraničí.

Blu-ray Disc logo

Úplnou novinkou jsou pak časově velmi náročné Blu-ray screenshoty, které pro vybrané tituly (zatím jich je asi 70) postupně vytváříme. Statické snímky, pořízené přímo z originálních Blu disků, lze přitom v rámci celého internetu nalézt jen na několika málo webech, pro HDmag.cz to tedy znamená exkluzivitu stoprocentně v rámci České republiky a možná i Evropy.

Kromě realizace několika velmi zajímavých soutěží, před půl rokem spuštěného nového designu webu HDmag.cz, stránky HDmag.cz na Facebooku a profilu HDmag.cz na Twitteru jsme našim čtenářům nedávno přinesli i další drobný dárek – poznávací filmový Blu-ray kvíz. Pokud neznáte, určitě vyzkoušejte!

Také naše diskusní fórum dosáhlo v roce 2009 několika významných met – 1000 registrovaných uživatelů a více než 22000 příspěvků. Těší nás, že se fórum stává stále hlubší a obsažnější studnicí znalostí, tipů, triků a zajímavostí ze světa vysokého rozlišení. Nic cennějšího, než sdílení osobní zkušenosti a ochota poradit, totiž neexistuje.

Rok 2009 byl zatím nejúspěšnější také z hlediska návštěvnosti, která je pro náš další rozvoj klíčová. Během uplynulých dvanácti měsíců navštívilo web HDmag.cz 550 tisíc unikátních návštěvníků, kteří shlédli 2,5 milionu stránek. To je o 100 % více, než v roce 2008. Díky za tuto stále rostoucí přízeň samozřejmě patří jedině vám, čtenářům HDmag.cz.

Zachovejte nám ji tedy i v roce 2010, který začíná právě dnes. Letos pro vás zpracujeme ještě více recenzí, napíšeme stovky článků a novinek, budeme se věnovat stále zajímavějším technologiím a čeká vás také několik velkých překvapení a změn. Jedna z nich bude tou nejzásadnější v už téměř tříletých dějinách magazínu HDmag.cz… Ale o tom až v pravý čas.

Rok 2009 ve světě HD technologií

Výběr těch nejzajímavějších zpráv, které se behem uplynulého roku udály ve světě vysokého rozlišení:

leden

únor

březen

duben

květen

červen

červenec

srpen

září

říjen

listopad

prosinec

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Extra HD

Komentáře

Re: Rok 2009 v HD světě na HDmag.cz - jaký byl?

Vložil bugbear (bez ověření), 1. Leden 2010 - 21:16

Obrázek uživatele bugbear

HAPPY 2010

Re: Rok 2009 v HD světě na HDmag.cz - jaký byl?

Vložil Ludvic (bez ověření), 3. Leden 2010 - 2:05

Obrázek uživatele Ludvic

lets roll BD babes 2010

Re: Rok 2009 v HD světě na HDmag.cz - jaký byl?

Vložil daniel (bez ověření), 4. Leden 2010 - 21:32

Obrázek uživatele daniel

Omlouvam se ze rejpani, ale je tu 60 recenzi na BR filmy a mnohe z nich jsou opravdu recenze na ne moc zrovna zajimave filmy. Ja si jeste dobre pamatuju, jak jsem se tu ptal na recenzi Matrixe (mozna to jeste nekde je) a bylo mi odpovezeno, ze bude, do dnes neni… To same bych ocekaval od Statecneho srdce. Minimalne tyto dva filmy by si recenzi urcite zaslousily. Tim samozrejmne neschazuji kvality tohoto webu, naopak, chodim jsem min. jednou tydne a rad, pac jste asi jedini sveho druhu :)

Re: Rok 2009 v HD světě na HDmag.cz - jaký byl?

Vložil d.f.h, 4. Leden 2010 - 21:37

Obrázek uživatele d.f.h

Ale on ten Matrix opravdu bude, i Statečné srdce bude, všechno bude! :-) Každý má ten svůj oblíbený film, o kterém by si tu třeba rád přečetl a na všechny se dostane, pokud to bude v našich silách. Ale když je sil málo, tak to prostě může o to déle trvat.

Jinak díky za pochvalu, snažíme se a skutečně nemáme v rámci tuzemského internetu konkurenci. Snad se nám na téhle pozici podaří udržet.