Rodinný boj o ledvinu ve vysokém rozlišení

vydáno 14. 9. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, Dolby TrueHD, film, John Q, My Sister's Keeper, New Line Cinema, VC-1, Zápisník jedné lásky

My Sister's Keeper (2009)

Režisér Nick Cassavetes je mistrem lovestory a rodinných dramat, což za svou kariéru dokázal už několikrát: na Blu-ray zatím vyšly jeho filmy Zápisník jedné lásky a John Q, teď se připravuje další. Rodinné drama My Sister's Keeper (FDb.cz) nabízí silný příběh, kvalitní herecké obsazení a kupodivu i minimum klišé.

V emotivním příběhu, postaveném na základech knižní předlohy spisovatelky Jodi Piccoult, představují členy těžce zkoušené rodiny mimo jiné Jason Patric, Evan Ellingson a v netypické roli matky Cameron Diaz, v dětských rolích pak na divákovo srdce útočí Abigail Breslin (Znamení – recenze, Malá Miss Sunshine) a nepříliš známá Sofia Vassilieva. Výsledkem naštěstí není ulepená americká limonáda, ale citlivě podané komorní drama s morálním poselstvím, jakých se poslední dobou netočí příliš.

Na Blu-ray film připravuje New Line Cinema (divize Warner Bros.), takže ačkoliv ještě nebyly zveřejněny technické specifikace, můžeme spolehlivě očekávat Dolby TrueHD 5.1 zvuk a VC-1 obraz. Disk, který v regionu A (USA) vychází 17. listopadu, bude kromě filmu obsahovat přidané scény a exkluzivně na Blu-ray také krátké dokumenty Behind the scenes a From Picoult to Screen.

Některá Blu-ray vydání New Line Cinema jsou regionálně kódované, zatím tedy nelze s jistotou říct, jestli si u nás americkou edici přehrajeme. Tak jako tak samozřejmě nebude obsahovat českou jazykovou podporu – ta by se teoreticky mohla objevit až na edici pro náš region B, která ale zatím nebyla ohlášena. Film se ostatně ještě neobjevil v tuzemské kinodistribuci.

My Sister's Keeper (2009)

My Sister's Keeper (2009)

Anna (Abigail Breslin) se narodila proto, aby zachránila svou starší sestru Kate (Sofia Vassilieva), u které byla už ve dvou letech diagnostikována leukémie. Až do svých třinácti let Anna pravidelně „doplňovala“ Kate geneticky vhodnou krví, kostní dření a podstupovala spoustu nepříjemných procedur. Přes to všechno se nemoc vrátila, Kate selhaly ledviny a od Anny se očekávalo, že jí poskytne jednu svou.

Ta si místo toho najala právníka (Alec Baldwin), aby rodiče nemohli rozhodovat o jejím zdravotním stavu. Za tímto rozhodnutím se však vyskytuje mnohem víc, než trucovitý rozmar náctileté dívky.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře