Rivalové: Másla na hlavě Magic Boxu přibývá

vydáno 27. 1. 2014 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova | 21 komentářů

Tagy: Blu-ray, film, Magic Box, Rivalové, Rush

Jednalo se o jeden z nejočekávanějších titulů letošního roku, avšak namísto velkolepého úspěchu se nyní zdá, že si lokální distributor Magic Box uřízne pořádnou ostudu. O tom, že bonusová stránka disku nestojí oproti zahraničí za řeč, už jsme psali. Tehdy se vše omlouvalo tím, že studio nenabídlo distribuci žádné materiály, které jsou na americké a britské edici. Jak se však zdá, z Magic Boxu nezní pravdivé informace.

Pakliže se dobře podíváte na maďarský e-shop dvdbluray.hu, záhy zjistíte, že se tamní stránka s filmem Rivalové chlubí totožnými bonusy, které nabízí zahraniční edice. A Maďarsko je… ano, součást východního regionu. Jak je tedy možné, že Maďarsko, na které se často hází vina, že nechce jít společně s tuzemským distributorem do speciálních edic, má Rivaly s bonusy, zatímco nám nabídnuty nebyly? Buď si z nás dělá dobrý den studio, anebo distributor. A po zkušenostech bychom si vsadili spíše na druhého jmenovaného.

Rivalové - české balení s krátkým rukávkem

Tím však rozmazávání pomyslného másla nekončí. Co se týče samotného obalu disku, už jsme se smíříli s tím, že britský steelbook zůstane naším obchodům (pokud neimportují) zapovězen. Způsob, jakým Magic Box dokázal pokazit jinak celkem pohlednou amaray edici v červeném plastu, se však jen tak nevidí. Jak můžete vidět na fotografii, na krabičce nechybí papírový rukávek, ten přitom na DVD filmu zabírá celou plochu krabičky. U Blu-raye ovšem nikoli, když končí zhruba 2 centimetry pod horním okrajem. Důvod? Prý aby vynikla červená krabička. Inu, hlavně že máme v distribuci podobné „estéty“. Raději nemluvit o tom, že je rukávek beztak o pár milimetrů větší a na krabičce tudíž po rozbalení nedrží. Zjistit si před zadáním tisku rozměry krabiček by bylo asi příliš náročné. A přitom se stačí podívat na přiložený britský design s lentikulárním rukávkem. Za něco podobného by se jistě nikdo nezlobil.

Rivalové - britský design s lentikulárním rukávkem

Ovšem ani zde problémy Rivalů nekončí. Zatímco absence sběratelského boxu a přítomnost krátkého rukávku se jeví jako malichernost, následující info je spíš ukázkou nejhrubšího diletantství. Zasahuje totiž přímo do diváckého zážitku. Pokud se rozhodnete pustit si film s dabingem (nedoporučujeme, ale někdo ho má zkrátka rád), zjistíte, že v něm zůstaly německé pasáže v původním jazyce. Chválihodné, avšak vzhledem k tomu, že u dabingové stopy chybí v těchto chvílích stopa titulková, dostáváte se do svízelné situace. Buď se naučíte německy, anebo si pustíte titulky ke stopě anglické. Jenže ty vám logicky budou vyskakovat v obraze po celý film, což je v případě dabingu, kde titulky běžně nepotřebujete, jemně řečeno otravné.

Doufejme, že do vydání recenze už na nic dalšího nenarazíme, neradi bychom totiž český disk vyloženě odstřelovali. Jenže prozatím nám Magic Box nedává mnoho důvodů k radosti. Nejsmutnější na celé situaci je pak podle našich zdrojů skutečnost, že za Rivaly (a také například za obdobně nepovedenou první sérií Walking Dead) stojí nový label manažer distributora, který se na svém místě teprve „rozkoukává“. Doufejme tedy, že mu to nebude trvat ještě několik měsíců. Ono je sice hezké mít o čem psát, raději bychom však pěli chválu, než dštili síru kvůli něčí neschopnosti a následným výmluvám na sociálních sítích.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Rivalové: Másla na hlavě Magic Boxu přibývá

Vložil Ondřej (bez ověření), 27. Leden 2014 - 20:40

Obrázek uživatele Ondřej

Když v menu nastavíté českou zvukovou stopu a bez titulků tak se zobrazuji jen titulky v nedabovaných pasážích. Nicméně texty jako jsou názvy Velkých cen atd. se nezobrazují.Ve full titulcích k en stopě je přeloženo všechno. A o bonusech ani nemluvím … ten film si zasloužil mnohem lepší edici. Sám mám objednán ještě steel ze zahraničí.

Re: Rivalové: Másla na hlavě Magic Boxu přibývá

Vložil Anonym (bez ověření), 27. Leden 2014 - 21:32

Obrázek uživatele Anonym

Možná se mýlím, nicméně label manažer by podle mého názoru prostředí filmů, TV a prodeje BD/DVD měl znát, stejně tak by měl mít přehled o zahraničních edicích ještě před nástupem do zaměstnání…pokud ten přehled nemá, pak to dopadá takovýmto způsobem…

Re: Rivalové: Másla na hlavě Magic Boxu přibývá

Vložil PNS (bez ověření), 27. Leden 2014 - 21:36

Obrázek uživatele PNS

za britský design s lentikulárním rukávkem bychom se u nás nezlobili, ale hlavně se na něco takového nezmohli.

Re: Rivalové: Másla na hlavě Magic Boxu přibývá

Vložil Derek (bez ověření), 27. Leden 2014 - 22:23

Obrázek uživatele Derek

nešel by sehnat komentář pana manažera na téma „neschopnost české distribuce“ ???

Re: Rivalové: Másla na hlavě Magic Boxu přibývá

Vložil Petr (bez ověření), 27. Leden 2014 - 23:22

Obrázek uživatele Petr

No to snad ne.. Teď už jenom čekám na zprávu, že film u nás vychází v ořezu :D

Re: Rivalové: Másla na hlavě Magic Boxu přibývá

Vložil Psema (bez ověření), 28. Leden 2014 - 18:53

Obrázek uživatele Psema

V pátek máme s odpovědným manažerem domluvené setkání, aby se mohl na vlastní žádost k situaci vyjádřit. Samozřejmě vítáme jakékoli konstruktivní dotazy. :)

Re: Rivalové: Másla na hlavě Magic Boxu přibývá

Vložil Petr (bez ověření), 28. Leden 2014 - 21:40

Obrázek uživatele Petr

Dotazy jsou v zásadě jen dva. Proč nemáme bonusy a proč máme 3/4 „rukávek“.. Jo a vlastně ještě jeden vedlejší, proč je na české zvukové stopě ta chyba s titulky, kterou uvádíte.

Re: Rivalové: Másla na hlavě Magic Boxu přibývá

Vložil Anonym (bez ověření), 29. Leden 2014 - 0:05

Obrázek uživatele Anonym

Chyba s titulky není, vlastním BD a když nastavíte český zvuk a bez titulků, budou se titulky zobrazovat pouze v německy mluvených pasážích. Druhá možnost je nastavit během přehrávání filmu ENG titulky – pak se zobrazují pouze v německy mluvených částech.

Re: Rivalové: Másla na hlavě Magic Boxu přibývá

Vložil Psema (bez ověření), 29. Leden 2014 - 2:24

Obrázek uživatele Psema

Už je potvrzené, že tomu tak je jen u některých přehrávačů. U některých to nefunguje.

Re: Rivalové: Másla na hlavě Magic Boxu přibývá

Vložil Bořek (bez ověření), 29. Leden 2014 - 1:16

Obrázek uživatele Bořek

Jasně debílek manažer se chtěl strašně ukázat, jak dokáže ušetřit a vydělat na hitovce – vyhozením bonusů a pravděpodobně vlastním sesmolením rukávků na koleni ve chvílích volna.. Kurwa dokonce i Maďar má film s důstojnými a plnohodnotnými bonusy.. a co máme my? Kromě rukávu do kamen na zátop a holého filmu? Jak se tato edice liší od stáhnutého filmu v .mkv se ptám??

Re: Rivalové: Másla na hlavě Magic Boxu přibývá

Vložil Michal Kubeček (bez ověření), 29. Leden 2014 - 9:35

Obrázek uživatele Michal Kubeček

Je v tom mkv DTS-HD Master 5.1 zvuková stopa? Ale tím samozřejmě nechci obhajovat, jak si s námi vydavatelé vytírají řiť. I když osobně mi vadí jen absence bonusů, papírové futrály jsou mi ukradené a mnohem víc by mi vadila třeba absence anglických titulků (což je u nás také bohužel dost časté).

Re: Rivalové: Másla na hlavě Magic Boxu přibývá

Vložil Bořek (bez ověření), 29. Leden 2014 - 10:43

Obrázek uživatele Bořek

Když pominu drobné niance technické (datový tok videa a audia) tak se HD rip zadarmo liší od BD vydání v: 1) balení, 2) interaktivním menu a 3) bonusy… no a u (nejenom) tohoto filmu jsou bonusy pryč, interaktivní menu pryč a obal? ta nejlacinější verze (ani TOP 10 film si podle MB nezaslouží Steelbook, Digibook a nebo limit edici – hlavně že má jeden Film Já robot limit hlavu, jeden film Predátor limit hlavu, B-čkové jebky typu Resident, Jeníček apod ve steelech) zmrvená komickým rukávkem. Pulp Fiction to samé. Čím je film lepší tím víc ho distribuce ojebe pač ´tam to prodá ta kvalita filmu´ a lepší edice netřeba.. Takhle jsem si filmovou revoluci DVD → BR nepředstavoval, že oproti DVD naopak bonusů ubyde, edice se zhorší (kolekce = podle distributora pár obyč modráků v kartonu!!) a přijde i taková úspora jako ořezy obrazů, resp. nákup jen jednoho přepisu 16:9 pro TV a to rovnou jeb i na BR.. K zblití ta cz distribuce k zblití.

Re: Rivalové: Másla na hlavě Magic Boxu přibývá

Vložil Michal Kubeček (bez ověření), 29. Leden 2014 - 11:09

Obrázek uživatele Michal Kubeček

Priority jsou holt různé. Pro mne je třeba kvalita obrazu a zvuku to nejpodstatnější, protože si film kupuju hlavně kvůli tomu filmu. Oproti tomu papírový obal považuju spíš za opruz, interaktivní menu svým způsobem taky, protože mi vadí, když se kvůli přepnutí jazyka musím prodírat třemi úrovněmi efektního menu; líbí se mi třeba některá BD, která začnou rovnou přehrávat film a (jednoduché) menu zobrazí až když si ho ručně vyvolám. A bonusy jsou sice fajn, ale u 90 procent (a to je střízlivý dolní odhad) DVD/BD co mám, jsem si je nikdy nepustil a u většiny to nejspíš ani nikdy neudělám. Na rozdíl od efektních balení a efektních menu ale souhlasím, že na BD by být měly – přinejmenším dokud to nebudou „trafiková“ BD za 49 Kč.

Re: Rivalové: Másla na hlavě Magic Boxu přibývá

Vložil Bořek (bez ověření), 29. Leden 2014 - 11:28

Obrázek uživatele Bořek

Za 150–200Kč novinka (50–100 v akci a multibuy) jen takový holý film ok.. ale distributoři chodí (hlavně MB samozřejmě) často nad 500Kč za takové věci… :-/ Někdo řekne že nás to nikdo kupovat nenutí – pravda – proto kupuju BD mechaniku, udělám ripy, prodávám sbírku a nasrat! Dal jsem do toho 120,000 a co mám? Jedna sračka za druhou a Evropě, USa, Kanadě, Japonsku leda tak pro smích tyhle naše vydání za dražší peníz.

Re: Rivalové: Másla na hlavě Magic Boxu přibývá

Vložil Bořek (bez ověření), 29. Leden 2014 - 1:20

Obrázek uživatele Bořek

Angličan si vybírá: Steelbook or Lenticular hmm, hmm.. Čech si vybírá: Mám si nechat stažený HD rip a nebo zaplatit 450Kč za nic (za to co mám úplně stejné už zadarmo legálně doma)? Fakt „tleskám“ Magickům…

Re: Rivalové: Másla na hlavě Magic Boxu přibývá

Vložil Lukáš (bez ověření), 30. Leden 2014 - 15:45

Obrázek uživatele Lukáš

Moje řeč… Byl jsem v kině, stáhl MKV rip, abych se mrknul jaká je kvalita a následně chtěl koupit i BD. Po této recenzi mne přešla chuť…

Re: Rivalové: Másla na hlavě Magic Boxu přibývá

Vložil ..i.. Magicbox (bez ověření), 29. Leden 2014 - 10:55

Obrázek uživatele ..i.. Magicbox

Končim tvl to nemá cenu tady.. 270 BD dám na aukro a kupuju diskový pole a potahám. Takovou verbež zprasenou nebudu podporovat.

Re: Rivalové: Másla na hlavě Magic Boxu přibývá

Vložil Sdoom (bez ověření), 29. Leden 2014 - 15:55

Obrázek uživatele Sdoom

Je to banda zkur*enejch diletantskejch vykrucujících se prznitelů českého blu-ray trhu. Zneužívají svého oligopolního postavení a fanouškům se smějou do xichtu debilníma výmluvama, který jim už stejnak nikdo nežere. Hnus, hnus, hnus.

Re: Rivalové: Másla na hlavě Magic Boxu přibývá

Vložil Derek (bez ověření), 29. Leden 2014 - 20:44

Obrázek uživatele Derek

konstruktivní dotaz pro manažera

1/ proč u rivalů nejsou bonusy jako v maďarsku ?

2/ proč se na bd discích vyskytují bonusy, které nemají české titulky ? ( např. barbar conan ) pevně věřím, že pokud by pro vás byly titulky " tak stašně moc drahé", řada lidí je vám zadarmo přeloží ve svém volném čase a vy je tak můžete použít…koneckonců fanoušci přeložili celého harryho pottera a ty knihy měly přes tisíce stran…dělali to z fanouškovství a mimochodem, jejich překlad byl lepší a rychlejší než překladatelův :)

Re: Rivalové: Másla na hlavě Magic Boxu přibývá

Vložil marko (bez ověření), 30. Leden 2014 - 16:17

Obrázek uživatele marko

to som ani nevedel

Re: Rivalové: Másla na hlavě Magic Boxu přibývá

Vložil Apofis (bez ověření), 10. Únor 2014 - 19:51

Obrázek uživatele Apofis

tak kdy bude ten rozhovor