Říjnová aktualizace Xbox One přidá podporu Dolby Vision

vydáno 17. 10. 2018 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: aktualizace, Dolby Vision, HDR, herní konzole, nekompatibilita, televize, Xbox One

Microsoft vydal aktualizaci Xbox One, která byla ohlášena v září a zařízení přidává podporu Dolby Vision. Ta však není kompatibilní se všemi televizemi.

Navíc je technologie v současné době podporována pouze pro Netflix, další streamovací aplikace však nejspíš brzy přibudou. Podle všeho to ovšem vypadá, že Microsoft plánuje širší podporu, která zahrnuje také oblast hraní. Společnost vysvětluje, že s organizací Dolby spolupracovala na vývoji „implementace šité na míru herním konzolím.“

Podle Microsoftu je Xbox One první herní konzolí, pro kterou je technologie Dolby Vision k dispozici. Aktualizace umožňuje zařízení zpracovávat a vykreslovat obsah s Dolby Vision a ten následně odesílat do televize.

Je však třeba zdůraznit, že tenhle nový „nízko-latentní profil“ není kompatibilní se všemi televizemi s podporou Dolby Vision. Na seznamu těch podporovaných chybí především modely od LG z roku 2016 či televize značky Vizio. Microsoft tvrdí, že Dolby začíná „spolupracovat s výrobci televizí na aktualizaci televizí, jež jsou v současné době na trhu.“

Společnost vysvětluje, že důvod, proč některé televize Dolby Vision na Xboxu podporují a jiné nikoliv, spočívá v tom, že když byla technologie v plenkách, nebyly herní konzole součástí HDR ekosystému.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře