Řešení HP vylepšuje procesy v zábavním průmyslu

vydáno 19. 10. 2009 | autor HP Česká republika | sekce Tiskové zprávy | téma IT a software

Tagy: DigitalFilm Tree, Hewlett-Packard, HP, HP Media Storage, HP Media Workflow Master, Quantum StorNext, Where the Wild Things Are

HP - logo

Společnost HP oznámila, že DigitalFilm Tree Inc. provede v reálných podmínkách komerční zkoušky řešení HP, které pomůže zákazníkům v zábavním průmyslu zvyšovat efektivitu, optimalizovat pracovní procesy a maximálně využívat hodnoty jejich digitálního majetku.

Hollywoodské studio DigitalFilm Tree má na starosti produkci a postprodukci nejrůznějších filmů a televizních pořadů, jako např. Where The Wild Things Are, Scrubs, Cougar Town nebo NCIS: Los Angeles.

DigitalFilm Tree použije řešení HP Media Workflow Master pro automatizaci klíčových úloh ve filmové postprodukci a zajistí si tak kvalitnější průběh procesu transformace videomateriálu zákazníka na různé formáty obsahu pro různé sítě, média a uživatelská zařízení, snazší správu i archivaci video obsahu.

Řešení tzv. pracovního toku od HP umožňuje kreativním týmům efektivněji pracovat na přípravě digitálních zábavních produkcí pro další využití a distribuci na trh.

Důsledkem rychlého růstu firmy DigitalFilm Tree se stala neefektivní různorodá sbírka aplikací pro práci s digitálním obsahem, které navíc běží na odlišných platformách. Práce produkčního týmu bez centralizovaných prostředků a s nesjednocenou strukturou byla proto logicky stále nákladnější a časově náročnější.

Řešením se pro společnost DigitalFilm Tree stalo centrální úložiště HP Media Storage, do něhož se ukládají, v němž se spravují a odkud se načítají velké video soubory v reálném čase. HP Media Workflow Master nabízí produkčním a postprodukčním týmům klíčové funkce správy pracovního toku, které jsou nutné pro plně integrovanou architekturu.

„DigitalFilm Tree očekává od řešení HP 20–40 % nárůst produktivity,“* řekl Ramy Katrib, generální ředitel společnosti DigitalFilm Tree. „Chceme zdokonalit naši flexibilní digitální architekturu, aby nám umožnila dále snižovat provozní náklady, pracovat kreativněji a poskytovat kvalitnější služby našim zákazníkům.“

Videozáznam rozhovoru, v němž Ramy Katrib hovoří o využívání nástrojů pro digitální média, je k dispozici na webu HP Videos.

DigitalFilm Tree - logo

„Digitální média nabízejí majitelům digitálního obsahu nespočet příležitostí, jak maximalizovat hodnotu jejich materiálu,“ řekl Mukul Krishna, ředitel společnosti Frost and Sullivan.

„Aby však dokázali všechny příležitosti využít, potřebují flexibilitu standardizovaných technologií a IT procesů. HP je díky odbornosti v oblasti IT a zábavy atraktivním partnerem. Zákazníci mohou používat řešení HP, která jsou osvědčená ve světě IT a navíc specificky přizpůsobená pro mediální společnosti.“

HP Media Workflow Master

Standardizované řešení HP Media Workflow Master automatizuje klíčové procesy v pracovním toku digitálních médií. Jeho modulární, na služby orientovaná architektura je navržena tak, aby urychlila pracovní tok, zkrátila projektové cykly a v praktickém důsledku pomohla firmám dříve úročit investice do jejich digitálního majetku.

Toto řešení umožňuje v reálném čase mapovat různé datové struktury, což zabezpečuje automatické sdílení digitálních souborů mezi kreativními týmy nebo skupinami. Také pomůže kreativním týmům upravovat digitální obsah pro jiné účely, například pro reklamu, video na vyžádání nebo prodej chráněného obsahu ke stažení.

HP Media Workflow Master rovněž poskytuje pokročilou správu pracovního toku, která plánuje, monitoruje a sleduje všechny probíhající operace. Obsahuje řadu užitečných nástrojů, které bezpečně spravují a monitorují systémy, služby i uživatele.

„Společnost DigitalFilm Tree může počítat s tím, že jí ekonomicky efektivní a škálovatelná kostra HP Media Workflow Master pomůže s jistotou rozvíjet její byznys,“ řekl Lionel Lapras, ředitel HP Communications and Media Solutions.

„V zábavním průmyslu se také hraje o urychlování procesu návratnosti investic do digitálního materiálu, a proto firmy oceňují i finanční výhody řešení HP Media Workflow Master.“

HP Media Storage

Řešení HP Media Storage, které obsahuje software Quantum StorNext, poskytuje řadu výhod proti konvenčním úložným systémům. Zajištěním rychlého přístupu k velkým video souborům podporuje efektivní editaci, spolupráci a pracovní tok více týmům, které upravují obsah pro různé trhy. Mimo jiné urychluje i pracovní postup pomocí zobrazení virtuálního disku napříč všemi různými vrstvami úložišť.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře