Requiem za Blu-ray sen

vydáno 21. 6. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, DTS-HD Master Audio, film, Fontána, Lions Gate, LionsGate, Lionsgate Films, MPEG-4 AVC, Requiem for a Dream, Requiem za sen, The Fountain, The Wrestler, Wrestler

Requiem za sen (Requiem for a Dream, 2000)

Brooklynský režisér Darren Aronofsky má na svém kontě pouhé čtyři celovečerní filmy, ale obdiv kritiky a ovace fanoušků mu zajistil už ten první (Pi, 1998). Následovalo psychologické drama Requiem za sen (Requiem for a Dream, FDb.cz), které si dokonce vysloužilo nominaci na Oscara.

Další dva snímky, Fontána a Wrestler, dokázaly udržet vysoko nasazenou laťku a setkaly se s velkým diváckým úspěchem. Vzhledem k novějšímu datu vzniku se svých Blu-ray vydání už dočkaly, Requiem za sen bylo ve vysokém rozlišení průběžně ohlašováno už od roku 2007.

Díky společnosti Lionsgate teď konečně spatří světlo světa. Blu*ray vydání je pro region A (Amerika) v plánu na 8. září, těšit se můžeme na MPEG-4 AVC obraz, DTS-HD Master Audio 7.1 zvuk, audiokomentář režiséra a kameramana, dokument o natáčení, vynechané scény a rozhovory s herci.

Lionsgate své Blu-ray disky z určité části regionálně kóduje, může se tedy stát, že vydání Requiem za sen pro region A nepůjde v našich evropských přehrávačích spustit. I kdyby to ale bylo možné, českou jazykovou podporu nelze očekávat.

Requiem za sen (Requiem for a Dream, 2000)

Requiem za sen (2000)

Ovdovělá Sara Goldfarbová žije na Coney Island a snadno podléhá mámení televizních pořadů. Právě teď drží dietu, aby se mohla účastnit jedné ze show. Její milý, ale bezmocný syn Harry má novou přítelkyni Marion a společně se snaží čelit bolestné realitě útěkem do drogových snů. Ani Harryho nejlepší přítel Tyrone, který se živí prodejem drog, nemá snadný život. A tak se čtveřice lidí, jimž osud nepřál štěstí, točí v bludném kruhu bezmoci a beznaděje.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře