ReadyNAS Vault automatizuje zálohování bez lokální správy

vydáno 11. 3. 2009 | autor NETGEAR | sekce Tiskové zprávy | téma IT a software, Datová média

Tagy: NETGEAR, pevný disk, ReadyNAS, ReadyNAS Vault, SSL

NETGEAR - logo

NETGEAR přichází s první online službou pro řešení zálohování a obnovy dat

NETGEAR, Inc., celosvětový dodavatel technologicky pokročilých značkových síťových řešení, představil ReadyNAS Vault – novou online službu pro zálohování a obnovu dat, určenou pro běžné koncové uživatele i malé a středně velké společnosti.

Služba byla navržena tak, aby přinesla uživatelům jednoduché, ale přesto prvotřídní řešení pro online ochranu dat. Služba ReadyNAS Vault je dostupná pro všechna úložná zařízení NETGEAR řady ReadyNAS a nabízí velmi snadné použití v kombinaci s výhodnou cenou.

Uživatelé mohou díky řešení ReadyNAS Vault pravidelně a hlavně bezpečně kopírovat data do úložného zařízení ReadyNAS, stejně jako dříve, novinka však přináší navíc možnost získávat tato data zpětně prostřednictvím jakéhokoli webového prohlížeče a libovolného místa s připojením k internetu. Není tedy nutné nakupovat, implementovat nebo upgradovat nové servery, licence či rozšiřovat IT týmy, neboť potřebný software je již automaticky součástí produktů ReadyNAS.

Funkce pro zálohování i obnovování dat jsou centralizovány v online konzole, což výrazně zjednodušuje správu dat uložených na různých místech. Administrátoři nebo třeba distributoři mohou tedy využívat online rozhraní ReadyNAS Vault jako spolehlivé centrum pro zálohování dat s možností obnovení důležitých dat z kteréhokoli místa na světě.

NETGEAR ReadyNAS NV+

„S rostoucí důležitostí zejména citlivých dat se zvyšuje i zájem zákazníků o maximálně spolehlivé ukládání dat, a velmi dynamická je zejména varianta ukládání dat přes internet, které představuje spolehlivou zálohu stávající úložné infrastruktury. Uživatelé z řad menších firem či moderních domácností ale zatím nemají potřebné znalosti ani zdroje pro využívání těchto služeb,“ prohlásil Paul Tien, vicepresident společnosti a ředitel oddělení síťových úložišť.

„NETGEAR přichází jako první se službou, která nabízí spolehlivé ukládání dat na síť prostřednictvím široké řady zařízení ReadyNAS s přidanou hodnotou dostupnosti těchto dat kdykoli a z jakéhokoli místa s připojením k internetu.“

Produkty NETGEAR ReadyNAS se od svého představení těší stále vyššímu zájmu i přízni zákazníků a obdržely řadu významných ocenění. ReadyNAS Vault, zvyšující ochranu kritických dat, nabízí následující klíčové vlastnosti:

  • Webová správa – Uživatelé mohou kontrolovat historii přenosu, upravovat nastavení, měnit systém a vybírat zálohovaná data z jakéhokoli internetového prohlížeče v reálném čase. Už žádné čekání na e-mail s přihlašovacími údaji, systém lze spravovat jedním přihlášením.
  • Řešení s již zabudovaným zálohováním – Mnoho zálohovacích zařízení vyžaduje instalaci, správu, licencování serverů nebo agentů. ReadyNAS Vault je již zabudován přímo v úložišti ReadyNAS. Rozdílné zálohování, deduplikace a kódování jsou díky tomu automatické a ke správě je třeba pouze webový prohlížeč. Díky tomu zákazníci získají vyšší spolehlivost, jednodušší správu přístroje a sníží svoje náklady.
  • Neustálá ochrana dat – ReadyNAS Vault sleduje aktuální změny a zaručuje okamžitou ochranu novým nebo změněným složkám. Ukládání dat lze také nastavit automaticky ve zvolených časových intervalech, které uživatelům nejvíce vyhovují. Vylepšené nastavení využívání šířky pásma a systému zároveň poskytuje maximální efektivitu a kontrolu.
  • Rychlá obnova dat – Uživatelé mohou hledat a přemisťovat složky s daty uloženými v zařízeních ReadyNAS jediným kliknutím. Na obnovu dat z pásek, pořizování stále nového software nebo potíže se správou dat lze tedy definitivně zapomenout.
  • Bezpečnost – SSL připojení se 128bit šifrováním zajišťuje soukromí a bezpečí během přenosu, 256bit AES kódování navíc přináší dokonalou ochranu.

ReadyNAS Vault činí zálohování do vzdálených datových center maximálně jednoduché a dostupné pro koncové uživatele i SMB firmy. Službu lze nyní vyzkoušet díky 30denní trial verzi, dostupné pro všechna ReadyNAS zařízení.

Cena služby začíná na 5,95 USD měsíčně pro koncové uživatele a 19,95 USD měsíčně pro firmy.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře