Řada televizorů Sony BRAVIA SXRD A2000

vydáno 5. 10. 2006 | autor Sony | sekce Tiskové zprávy | téma Televizory

Tagy: 1080p, A2000, BBE Digital, BRAVIA, BRAVIA ENGINE PRO, Cinema Black Pro, Digital Reality Creation HD-HD, Full HD, HDTV, MDP, Micro Display, MPEG-4, projekční televizor, Sony, SXRD, televizor, TV tuner

Zážitek plného HD rozlišení na 55 palcích

Představujeme velkoplošnou televizi BRAVIA s kompletní výbavou – plné HD rozlišení a trojitý SXRD projekční systém. Vynikající barvy, čistota obrazu a zobrazení detailů díky BRAVIA ENGINE PRO a zvýšený kontrast díky Cinema Black Pro.

Micro Display projekční televizory BRAVIA řady A2000 jsou určeny všem perfekcionistům. Nejsou pouze HD-Ready (připraveno na vysoké rozlišení), ale rovnou v plném HD rozlišení (1080p), které vám zobrazí každý z více než dvou miliónů pixelů obrazu s vysokým HD rozlišením na 55" obrazovku. Tohoto skvělého výkonu se podařilo docílit díky systému projekce přes tři panely založeném na zobrazovací technologii Sony SXRD™. Nepřekonatelné zobrazení detailů na plném rozlišení 1920×1080 a nejplynulejší obraz, jaký jste si uměli představit, díky velmi rychlé době odezvy 2,5 ms.

Sony BRAVIA SXRD A2000

Revoluční mikrotechnika v srdci každého panelu Sony SXRD™ navíc staví pixely tak přesně a tak blízko sebe, že výsledný obraz je dokonale filmově čistý.

Než se signál dostane do projekční části televize, je upraven pomocí BRAVIA ENGINE PRO. Jedná se o nejpokročilejší verzi vysoce ceněného systému Sony na zpracování obrazu, která byla dosud vytvořena. Ta nedá šanci ani té nejmenší obrazové chybičce. Redukce šumu, korekce barev, gradační korekce, výraznější detaily, plynulost pohybů, vyšší kontrast a další. Vše potřebné, abyste získali dokonale věrný obraz.

BRAVIA ENGINE PRO má i další unikátní funkci: Digital Reality Creation HD-HD (dotváření digitální reality mezi HD rozlišeními). S touto technologií se zkvalitňuje rozlišení u všech obrazů, které mají nižší rozlišení než plné HD (1080 řádků), a to včetně 720řádkového HD. Náš vlastní algoritmus na základě nejrůznějších variací existujících pixelů generuje dodatečné pixely a přidává je, až dosáhne plného rozlišení 1920×1080. Tak je využit celý potenciál obrazovky. Výsledkem je, že běžný SD, ale i HD obraz, jsou zobrazeny do nejmenšího detailu a tak věrně, že předčí i originál.

Kontrast a jas jsou zásadní pro kvalitní a úspěšný projekční systém. Zde vstupuje do hry Cinema Black Pro. Jeho úkolem není zlepšovat obraz pouze změnou intenzity svitu lampy, ale také ovládáním clony. Otevřením clony získáme vysoký jas a běžný kontrast. Zavíráme-li clonu, jas klesá, ale současně se zvyšuje kontrast. Ať již sledujete cokoliv, Cinema Black Pro zajistí, že to vypadá naprosto dokonale. Poslední ingrediencí nedostižného obrazu je speciální povrchová úprava obrazovky, která odstraňuje rušivé odrazy světla.

Televizory řady A2000 také vylepšují zvukovou složku tak, aby dosahovala stejných kvalit jako jejich obraz. Výkonné integrované reproduktory a systém digitálního zpracování zvuku Dolby Pro Logic® II Virtual Surround ozvučí váš prostor, přesvědčivě napodobujíc vícekanálové audio. To, co slyšíte, bylo ještě vylepšeno pomocí technologie BBE Digital®, která dále prokresluje zvuk a zlepšuje jeho čistotu, se zvláštním zaměřením na dialogy, které u běžných televizních virtuálních surround systémů bývají často kamenem úrazu.

„Jde o zcela výjimečný televizor. Každý, kdo vážně uvažuje o pořízení nejlepšího dostupného MDP projekčního televizoru, by jej měl vyzkoušet“, říká Ivan Trachta, manažer obchodu a marketingu TV, Sony Czech.

Přístroje řady A2000 jsou připraveny na příjem neplaceného pozemního digitálního vysílání (DVB-T) přes zabudovaný digitální DVB-T tuner. Pozice pro PC Card umožňuje v budoucnu instalaci dekodéru pro příjem vysílání používajícího MPEG-4 kompresi. Široká škála možností připojení externích HD a AV zdrojů nezahrnuje pouze jeden, ale hned dva konektory HDMI (High-Definition Multimedia Interface). Další možnost propojení zajišťují komponentní, AV a počítačové rozhraní, tři Scart konektory a optický digitální výstup pro zvuk.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře