První pohled: Moderní steelbook Verhoevenova RoboCopa

vydáno 28. 1. 2014 | autor Anna Kopecká, Petr Semecký | sekce Novinky, Extra HD | téma Filmy, Z domova | 1 komentář

Tagy: Blu-ray, film, Paul Verhoeven, Robocop

Foxové vědí, jak své děťátko prodat. RoboCop má sice kultovní status, který neztratí rozhodně ani poté, co se do kin za pár týdnů přiřítí prozatím velmi rozpačitě vypadající remake série, přesto se studio rozhodlo, že k vecpání do sanic filmovým divákům bude potřeba trocha optického balamucení v podobě moderně laděného steelbooku.

Na tom sice nenajdete efektní embosy, zvolený cover art však přesně odpovídá dnešním photoshopovým trendům a vytváří dojem akčního, dynamického a třeskutého dobrodružství, které je stále mladé a dravé jako v době uvedení v kinech. Čert vem, že film samotný rozhodně dynamický není a víc než na akci spoléhá na satirické podtóny a dramatickou vrstvu. RoboCop se musí na steelbooku procházet westernově vyprázdněnou ulicí, v popředí mít obligátní klišé v podobě jisker a na zadní straně musí stát ikonický ED-209 s pálícími hlavněmi.

Výsledek je vzhledem k filmu poněkud úsměvně vylhaný, nicméně funguje skvěle a rozhodně zaujme na první pohled podobně jako nové logo, které si Foxové evidentně vypůjčili od nové verze filmu proto, aby pár lidí přiměli k zamyšlení, jestli už onen film, co měl jít nedávno do kin, není náhodou k sehnání na domácích nosičích. Chytrolíni marketingoví.

RoboCop1
RoboCop2
RoboCop3
RoboCop4
RoboCop5
RoboCop6
RoboCop7
RoboCop8
Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky, Extra HD

Komentáře

Re: První pohled: Moderní steelbook Verhoevenova RoboCopa

Vložil th0ca (bez ověření), 28. Leden 2014 - 17:12

Obrázek uživatele th0ca

omnomnom :)