První pohled: Britský steelbook Disneyho Herkula

vydáno 22. 8. 2014 | autor Anna Kopecká, Petr Semecký | sekce Novinky, Extra HD | téma Filmy, Ze světa | 2 komentáře

Tagy: Blu-ray, Disney, Hercules, Herkules, SteelBook

Pokud do steelbookového „byznysu“ trochu více „děláte“, určitě vám neuniklo, že britský e-shop Zavvi.com kromě řady limitovaných edic dlouhodobě rozšiřuje takřka unikátní sbírku disneyovských titulů v plechových přebalech. Ty, pravda, obsahují vždy pouze jeden Blu-ray disk a tudíž často chybí bonusy přibalené kupříkladu na amerických edicích stejných titulů. Sběratelům, anebo lidem, kteří na bonusy moc nekoukají, to však může být jedno. Pokaždé se totiž jedná o povedené kousky, které na poličce vypadají skvěle.

Jedním z posledních přírůstků je i polozapomenutý Herkules. Můj osobní favorit již od dětství, s fantastickou – byť stále klasickou – animací, bodrými popkulturními narážkami, vagónem nápadů a vtipu, a v neposlední řadě chytlavými songy a povedeným hlasovým obsazením, jemuž neskutečně vládne James Woods jako Hádes a Danny DeVito jako Herkulův věčně napruzený trenér antických gerojů.

Zkrátka i po letech velmi dobrá zábava nejen pro dětské publikum, které navíc Zavvi přichystalo opravdu fešný plechový design, který staví aktéry do klasické opozice. Přední stranu tudíž zdobí Herkules se svými sidekicky, zadní potom Hádes se svými pohůnky. A vnitřek je věnován připomínce Herkulova milostného tokání.

Na přední straně potom nechybí ani „povinné“ embosy. A to v podobě vyraženého názvu filmu a poté ještě rámečku po stranách. Co se boku týče, najdete na něm tradiční název filmu místo u Marvelovek a titulů od Sony oblíbeného aranžmá ikon hlavních postav.

Jediné, co u Zavvi.com u některých kousků zamrzí, je to, že čas od času vyskladňují z lokace mimo celní systém Evropské unie (stejně jako jejich bratrský obchod TheHut.com), což pro vás ve výsledku znamená, že disk dorazí o něco později a ještě s výzvou k zaplacení vyměřené daně z přidané hodnoty. Za to si obchod zaslouží pohlavek, neboť vám tak cena stoupne ze snesitelných sedmi stokorun až k tisícikoruně. Kromě DPH totiž musíte i při osobním vyzvednutí zaplatit poplatek České poště. Za co? To dodnes nechápu.

Hercules
Hercules
Hercules
Hercules
Hercules
Hercules

Koupili jste si v poslední době zahraniční limitovanou edici? Platili jste DPH? Pochlubte se nám s úlovky i zkušenostmi v diskuzi!

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky, Extra HD

Komentáře

Re: První pohled: Britský steelbook Disneyho Herkula

Vložil Petr (bez ověření), 22. Srpen 2014 - 23:43

Obrázek uživatele Petr

Steelbook je opravdu nádherný, ale já bych byl vděčnej už jen za vydání této skvělé pohádky u nás v ČR s kompletní lokalizací.. To chci toho vážně tak moc? Na vydání tohoto filmu na Bluray s českou podporou čekám už léta a stále nic..

Re: První pohled: Britský steelbook Disneyho Herkula

Vložil Psema (bez ověření), 25. Srpen 2014 - 10:08

Obrázek uživatele Psema

Teď je situace strašně na pytel. Předchozí disneyovky se prodával tak strašně, že Disney zdejší releasy zatrhnul naneurčito. :/ Mě takhle hodně mrzí třeba Malá mořská víla.