První dětská hra na Blu-ray

vydáno 31. 7. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 2 komentáře

Tagy: 20th Century Fox, Blu-ray, Child's Play, Chucky, Chuckyho sémě, Dětská hra, DTS-HD Master Audio, film, MGM, MPEG-4 AVC, Noc Hrůzy

Dětská hra (Child's Play, 1988)

Nadpis je možná trochu zavádějící, proto ho hned uvedeme na pravou míru: samozřejmě se nejedná o hru ve smyslu zábavy pro děti do osmi let, ale o známý horor Dětská hra (Child's Play, Fdb.cz) s oživlou panenkou jménem Chucky v hlavní roli. První z už pětidílné série filmů (šestý je v přípravě) se na Blu-ray objeví s velkým množstvím bonusů.

Snímek sice režíroval Tom Holland, kterého o tři roky dříve proslavila upírská komedie Noc Hrůzy, sadistická panenka Chucky jako taková je ale výtvorem scénáristy a producenta Dona Manciniho. Ten stojí za příběhem všech pěti filmů série a na tom zatím posledním (Chuckyho sémě) se podílel i jako režisér. Hezké hobby, jen co je pravda!

Dětskou hru na Blu-ray připravuje studio MGM spolu s 20th Century Fox, v regionu A (USA) by se měla objevit 15. září s obvyklými technickými parametry – MPEG-4 AVC obraz a DTS-HD Master Audio 5.1 zvuk. Velmi slušná bonusová výbava zahrnuje dva audiokomentáře a komentář Chuckyho u vybraných scén, celou řadu krátkých dokumentů (Chucky's Thoughts, The Advantages of Being Chucky, Chucky on Filmmaking, Up Close and Personal with Chucky, Evil Comes in Small Packages, The Birth of Chucky, Creating the Horror, Unleashed – Chucky: Building a Nightmare, A Monster Convention, Evil Comes in Little Packages), původní film o filmu (*Introducing Chucky: The Making of Child's Play) a další.

Blu-ray vydání studia MGM ovšem bývají z naprosté většiny regionálně kódovaná (o studiu Fox ani nemluvě, to zamyká úplně všechno), takže si u nás americké vydání nejspíš moc neužijeme. Edice pro evropský region B zatím nebyla ohlášena, každopádně jen na ní by se případně mohla objevit česká jazyková podpora.

Dětská hra (1988)

Nebezpečný vrah Charles Lee Ray je při policejním zásahu smrtelně zraněn. Těsně před tím, než zemře, se ukryje do hračkářství, kde pomocí kouzla Voodoo přenese svou duši do jedné z dětských panenek.

Dětská hra (Child's Play, 1988)

Právě tu druhý den koupí Karen Barclayová svému synovi Andymu k šestým narozeninám. Chlapec si hračku velice oblíbí. Aniž by si toho kdokoli všímal, začne se panenka postupně měnit.

Jednoho dne musí Karen zůstat v práci déle a požádá proto svou přítelkyni Maggii, aby Andyho pohlídala. Za svou ochotu však dívka zaplatí životem a Andy stále tvrdí, že vrahem je panenka – na první pohled neškodný Chucky…

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: První dětská hra na Blu-ray

Vložil Anonym (bez ověření), 22. Duben 2012 - 22:42

Obrázek uživatele Anonym

Ked sa piše članok tak si aspon zistite o čom pretože Tom Holland režiroval len 1. časť a s dalšimi častami nemal nič spoločne

Re: První dětská hra na Blu-ray

Vložil st39.6, 23. Duben 2012 - 11:49

Obrázek uživatele st39.6

Není nad čtenáře, kteří neumějí číst a pak ostatní napomínají, ať se naučí psát …