První český hraný 3D film bude muzikál F. A. Brabce

vydáno 28. 4. 2010 | autor Hollywood C.E. | sekce Tiskové zprávy | téma 3D, Filmy, Z domova | 1 komentář

Tagy: 3D, Avatar, film, Hollywood C.E., Hollywood Classic Entertainment, V peřinách

Hollywood Classic Entertainment - logo

Pohádkové dobrodružství V peřinách přijde do kin v březnu 2011.

První české natáčení hraného filmu v technologii 3D začne už za měsíc. Režisér a kameraman F. A. Brabec spustí na konci května první klapku pohádkového muzikálu V peřinách, který si diváci v kinech budou moci vychutnat úplně celý v trojrozměrném obraze.

Premiéra rodinného filmu, který vedle dobrodružství slibuje přes dvacet hudebních čísel a nejvíce polštářů v jednom filmu, bude v březnu příštího roku.

Snímek vzniká stejnou technologií jako například megahit Avatar a stejný bude i výsledný obraz.

„Používáme techniku stereoskopického snímání, při níž 3D efekt vzniká přímo během živého natáčení, ne zpětně v počítači. Všechny scény snímají ve stejný moment dvě digitální kamery, které v tu chvíli vlastně suplují dvě lidské oči,“ vysvětluje režisér Brabec. „Takovou dvoukameru právě připravujeme a zkoušíme a testovací záběry jsou úžasné,“ dodává.

Výsledný obraz je díky rozdílným úhlům kamer rozmazaný a do finální 3D podívané ho nakonec spojí brýle na nosech diváků v sále kina. Vznik takového filmu je podle F. A. Brabce zhruba čtyřikrát náročnější než běžné natáčení.

V peřinách - Lucie Bílá (3D)

V každé peřině se ukrývají dobré i zlé sny svého majitele a právě magický svět našich peřin v pohádce ožije. V jedné čistírně peří na náměstí objevili, jak se zlých snů z peřin zbavit. To se nelíbí vykladačce zlých snů odnaproti, pomsta na sebe nenechá dlouho čekat a celá rodina v čistírně i sousedé budou muset o své sny bojovat nejen v našem světě ale i v kouzelném světě, který se v polštářích a peřinách ukrývá.

Pohádkový příběh, humor a muzikálový žánr plný písní a tanečních čísel je podle tvůrců stejně důležitý jako trojrozměrná podoba filmu. „V peřinách by byl velkolepý film i v běžném 2D formátu,“ je přesvědčený Brabec.

O skvělou podívanou se vedle moderního retrostylu pohádky a celého polštářového světa postará i propracovaná choreografie, která bude muset zvládnout až 100 lidí tančících na náměstí v jeden moment. Hudbu k filmu složil René Rypar, skladby otextoval Lou Fanánek Hagen, choreografii připravuje Dana Gregorová.

Pohádkou pro každého filmaře je obsazení. Lucie Bílá a Karel Roden ztvární trojrozměrnou maminku a tatínka, 3D babičku hraje, tančí a zpívá Eliška Balzerová, mnohoprostorového dědečka, který vynalezne filtr na zlé sny hraje Bolek Polívka, zlovolná vykladačka karet je Nina Divíšková.

V dalších rolích se objeví Jiří Mádl, Anna Stropnická, Arnošt Goldflam nebo Nikol Moravcová. Hlavní dětské role hrají Amélie Pokorná a Matěj Převrátil. Všichni si své party také sami odzpívají.

Natáčet se bude od května do konce července v letní atmosféře jihočeského Písku. Premiéra bude v březnu 2011, distributorem bude společnost Hollywood Classic Entertainment, která je i producentem filmu.

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: První český hraný 3D film bude muzikál F. A. Brabce

Vložil st39.6 (bez ověření), 28. Duben 2010 - 12:48

Obrázek uživatele st39.6

jezis to sou pr kecy na pest