První 4K projektor s THX certifikací je od JVC

vydáno 28. 12. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Projektory

Tagy: 4K, HDR, JVC DLA-RS4500, projektor, THX certifikace, Ultra HD

Společnost JVC oznámila, že její nový vlajkový projektor (4K/Ultra HD D-ILA) je prvním 4K projektorem, který obdržel certifikaci THX.

Model s označením DLA-RS4500, který je zároveň kompatibilní s HDR a výrobce si ho cení na nějakých 35 tisíc dolarů, se na trh dostane v lednu. Musel projít stovkami laboratorních testů, aby mohl získat výše zmíněnou certifikaci a „vykreslovat obsah tak, jak to jeho tvůrce zamýšlel.“ Sledovací režimy THX údajně dodávají „výjimečný výkon na úrovni kina.“

V jádru zařízení je patentovaný laserový fosforový zdroj světla druhé generace BLU-Escent s dynamickým ovládáním světla, hodnotou jasu 3 000 lumenů a udávanou dobou životnosti 20 000 hodin.

Laserový zdroj světla spolupracuje s novým Cinema Filterem pro dosažení širšího barevného rozsahu, pokrývajícího 100 procent barevného spektra DCI P3a více než 80 procent BT.2020.

Z využitých technologií stojí za zmínku technologie redukce rozostření JVC Clear Motion Drive, která je kompatibilní se 4K 60p (4:4:4). Podobnou funkci má i další využité řešení, Motion Enhance. Pokud jde o konektivitu, zde patří dva 18Gbps HDMI vstupy s HDR a HDCP 2.2.

Zdroj: Soundandvision

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře