Prometheus: První pohled na Blu-ray

vydáno 5. 6. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma 3D, Filmy | 5 komentářů

Tagy: 3D, Blu-ray, Blu-ray 3D, film, Prometheus, Ridley Scott

Prequel Vetřelce sice ještě nestačil dorazit do českých (ani těch amerických) kin, nic mu to ale nebrání v přípravách na Blu-ray. Díky tomu se můžeme už teď podívat na cover-arty obou chystaných edic Promethea, který vyjde jak na klasickém Blu-ray, tak na Blu-ray 3D:

Prometheus (Blu-ray a Blu-ray 3D)

Studio sice ještě nezveřejnilo žádné podrobné informace, takže o Blu-ray Promethea nevíme vůbec nic, dá se ale předpokládat, že film vyjde v OARu (2.35:1 jak ve 2D, tak ve 3D) a s HD zvukem někdy během října. To samozřejmě není nic zvláštního, důležité je proto zmínit chystaný sestřih.

Dlouhou dobu se spekulovalo o tom, že by mohl Prometheus vyjít na Blu-ray v unrated verzi. Ridley Scott totiž přiznal, že Promethea střihal tak, aby se vešel do eRkového ratingu (což je samo o sobě dost brutální podívaná). Zahraniční recenze sice tvrdí, že jsou v Prometheovi rozebírána témata, kterých by se jiné blockbustery zalekly a sem tam se tu objeví hodně explicitní násilí, Scott ale film původně točil v ještě brutálnější podobě. Proto všichni čekali, že na Blu-ray vydá i sestřih, do kterého by nezasahoval rating MPAA. Ostatně Robina Hooda, Gladiátora, Království nebeské a vlastně i toho Vetřelce vydal v několika sestřizích.

Jenže Prometheus se mezi ně nezařadí. Scott v nedávném rozhovoru o střihu jeho nejnovější sci-fi vyvrátil, že by na domácí nosiče zábavy chystal alternativní verzi filmu a popřel tím všechny dosavadní spekulace. Je to docela škoda, protože Ridleyho „režisérské sestřihy“ na Blu-ray často dávají dohromady lepší film než jejich původní verze (to platí obzvlášť o Království nebeském).

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Prometheus: První pohled na Blu-ray

Vložil kyssling (bez ověření), 6. Červen 2012 - 15:08

Obrázek uživatele kyssling

Podle recenzí by filmu slušel extended sestřih, kdy vyjde verze s minutáží navíc se asi neví …

Re: Prometheus: První pohled na Blu-ray

Vložil th0ca (bez ověření), 7. Červen 2012 - 10:23

Obrázek uživatele th0ca

snad to vyjde v rozsireny verzi, lidi nejsou z projekce moc spokojeni, tak asi musi klamat, ze to na bluray vyjde taky takhle, aby mu na to neprestali chodit do kina, kdyz vlastne jeste ani poradne nezacali.

Re: Prometheus: První pohled na Blu-ray

Vložil Anonym (bez ověření), 9. Červen 2012 - 23:15

Obrázek uživatele Anonym

Pravě jsem zhlednul film prometheus ve 3D v kině a jako fanda sci-fi jsem nezpokojen film není tak dynamický jak je v setřihu některé scený jsou nudné film je docela tmavý

Re: Prometheus: První pohled na Blu-ray

Vložil Steve (bez ověření), 9. Červen 2012 - 23:54

Obrázek uživatele Steve

Tak to já jsem jako fanda sci-fi celkem spokojenej hned z několika důvodů:

  • vizuální a zvuková stránka je téměř dokonalá
  • trikové záběry jsou jedny z nejlepších, které jsem kdy viděl, příšerky pěkné, hologramy téměř dechberoucí, vesmír velkolepý a ovšem mé nejoblíbenější záběry byly krajinky a široké a vzdálené pohledy na scénu
  • nešel jsem na to s tím, že budu porovnávat s Alienem, proto jsem si to docela pěkně užil
  • hlubohou myšlenku jsem nečekal a propacovaný scénář jakbysmet

⇒ Slušní sci-fi s vinikajícím zpracováním. Bluray v mé sbírce nebude chybět už jen kvůli A/V kvalitám filmu.

Re: Prometheus: První pohled na Blu-ray

Vložil Jiri (bez ověření), 10. Červen 2012 - 9:12

Obrázek uživatele Jiri

Taky jsem byl vcera na 3D a zjevne jsem v odkryti pribehu pravdy cekal vice.Bohuzel,je to pravda a film byl mistama nudny.Mohlo to byt akcneji pojate. Jinak jsem v celku spokojen,vim kdo je space jockey,vim ze xenoforma zivota nebyl jen Alien,to ze v prvnim dile vetrelec nebylo SOS,ale varovani atd.Jen ten konec mohli udelat lepe aby navazoval na prvni dil.Myslim treba snimek jak ze space jockeye leze z tela ven alien jako to je v prvnim dile,jak ho najdou ve vraku lodi. Rozhodne to ale film roku neni…bohuzel.