Prometheus na Blu-ray v rozšířeném sestřihu na konec dorazí!

vydáno 12. 6. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma 3D, Filmy | 14 komentářů

Tagy: Blu-ray, Prometheus, Ridley Scott

Prometheus už úřaduje v českých kinech a stejně jako ve zbytku světa si i tady jeho diváci stěžují, že to vlastně není taková paráda, jakou od Ridleyho Scotta čekali. Největší problém se vyklubal z uspěchanosti, nedostatečné motivace postav a hlavně z děr ve scénáři. Není tedy divu, že skalní fanoušci Vetřelce a Ridleyho Scotta začali doufat v režisérský sestřih, který by se objevil na Blu-ray.

Prometheus (Blu-ray)

Ostatně Ridley Scott rozšířené sestřihy na nosičích domácí zábavy poskytuje u většiny svých velkofilmů. Jenže v případě Promethea ještě před tím, než film dorazil do kin, jakoukoliv možnost delšího filmu na Blu-ray zapřel. Teď ale otočil.

Prsty v tom mají možná negativní reakce (i když od valné části zahraniční kritiky dostal pochvalu), možná jen obyčejná obchodní strategie. Scott každopádně přiznal, že by se v Prometheovi na Blu-ray mohly objevit vystřihané scény – rovnou 20 minut – které by rozšiřovaly děj, lépe vykreslovaly postavy, nebo se jen nevešly do sestřihu kvůli ratingu nebo něčemu jinému a Scott je chce dostat do světa.

Režisér ale o vystřihaných scénách z Promethea mluvil velice opatrně, takže není úplně srozumitelné, jestli se opravdu bude jednat o extended cut (nikoli director´s cut, ten už je prý v kinech), nebo jestli budou scény dostupné klasicky jako bonusový materiál. Ať už tak či onak, je více než jasné, že nám Ridley chtěl ve filmu sdělit více, než se na konec do kinosestřihu vešlo. Není to žádná omluva za nízké kvality příběhu (po režijní stránce je Prometheus stále naprosto skvělý), ale alespoň drobná kompenzace pro ty, kteří odcházeli z kinosálu se svěšenou hlavou a značce Vetřelce stále fandí.

Prometheus (Blu-ray 3D)

Zkuste se v diskuzi rozepsat o tom, jak se Prometheus líbil vám. Bylo to příjemné překvapení, nebo nepříjemné zklamání? Je Ridley Scott stále jedním z nejlepších režisérů? Mohl být Prometheus lepší? Máte volnou ruku …

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Prometheus na Blu-ray v rozšířeném sestřihu na ...

Vložil Marian (bez ověření), 12. Červen 2012 - 14:57

Obrázek uživatele Marian

Těším se na BD. Film jsem včera viděl, četl negativní recenze v Respektu a v Týdnu a – nesouhlasím. Pravda , jsou tam diskutabilní momenty,nicméně nic to neubírá filmu na velkoleposti. Je výtečný. Klidně bych v kině vydržel i další stopáž. Jsem spokojen a možná na něho půjdu ještě jednou. Je to podívaná. R. Scott je skvělý režisér. Howgh.

Prometheus na Blu-ray v rozšířeném sestřihu na ...

Vložil JiHas (bez ověření), 12. Červen 2012 - 15:06

Obrázek uživatele JiHas

Tak předně jsem byl strašně natěšený už když se objevily první zvěsti, že se jeden z mých nejoblíbenějších režisérů hodlá vrátit k žánru sci-fi a to zrovna k „Vetřelci“. Toho jsem měl možnost vidět kdysi v kině. Byl to nevídaný a chvályhodný počin soudruhů z tehdejší Ústřední půjčovny filmů. Byl to ohromný, nervydrásající zážitek stejně jak pro postavy na plátně, tak i pro mě. Bylo to tehdy něco úplně jiného na co byl tehdejší divák (hlavně ten náš) zvyklý. Ridley Scott přinesl na plátno jednu z nejděsivějších příšer z vesmíru. Stavbou vyprávění je „Prometheus“ úplně stejný jako „Alien“. I ty úvodní titulky jsou podobné. První třetina filmu se nese v pomalém tempu a je opravdu dokonalá. Úžasné záběry, ohromující výprava, při níž ani na okamžik mě nenapadlo, že jsou to kulisy ve studiu dotvořené šikuly z Wety. No a spousta myšlenek a otázek…Druhé dějství řekne tak akorát dost o postavách, kde tou ústřední je android David ve skvělém Fassyho podání (další Fassbenderův výkon hodný Oscara). No a poslední třetina zrychlí tempo a je vlastně akčním horrorem, kde se najednou objeví postavy a o kterých jsem doposud neměl tušení a je zřejmé, že minimálně pár minut dvorní Scottův střihač Pietro Scalia schoval pro uvedení na Blu-ray. Jinak 3D opravdu nemusím, ale tady bylo namístě. Místy jsem ani nedutal napětím – hlavně scéna vlastní operace břicha Elisabeth (Noomi Rapace). Z obrazové nádhery jsem měl takový ten divácký orgasmus podpořený navíc úžasnou hudbou Marca Streitenfelda. No a záběry z „Lawrencw z Arábie“ či použité fragmenty Goldsmithovy hudby z Vetřelce byly takovou tou pověstnou třešničkou na dortu. Už teď se nemůžu dočkat BDčka…

Re: Prometheus na Blu-ray v rozšířeném sestřihu na ...

Vložil Anonym (bez ověření), 12. Červen 2012 - 15:19

Obrázek uživatele Anonym

No na počátku bych chtěl říci ,že tento film a i ostatně kulty Blade Runner a Alien byly ve své době také strhávány jednoduše nejsou to lehké scifi ,ale o přemýšlivosti a fantasii a to v dnešní době kdy se chodí na bezduché ,ale zábavné filmy bez otázek asi obstojí jen u části diváků.Tento film je natočen ve stylu předchozích scifi tohoto režiséra

Re: Prometheus na Blu-ray v rozšířeném sestřihu na ...

Vložil moviereaper (bez ověření), 12. Červen 2012 - 16:38

Obrázek uživatele moviereaper

Z Promethea jsem byl v kině naprosto unešen (viděno ve 3D), akorát se nemůžu zbavit dojmu, že původní myšlenka udělat přímý prequel k vetřelci mohla být lepší, ale což. Film se mi líbil hodně a nemůžu se dočkat vydání na BD a taky doufám v pokračování, přeci jen tvůrci si nechali spoustu vrátek otevřených a původně zamýšlený vetřelčí prequel měl být dvoudílný a i scénárista Lindelof se vyjádřil o tom, že má plány pro případný sequel (http://www.ign.com/…mon-lindelof), ale ruku na srdce, vážně chceme, aby na tom pracoval zase on? myslím, že v Holywoodu jsou talentovanější autoři…

Re: Prometheus na Blu-ray v rozšířeném sestřihu na ...

Vložil Steve (bez ověření), 12. Červen 2012 - 23:16

Obrázek uživatele Steve

Připojuji se k pozitivnímu hodnocení. Vizuálně a trikově dokonalé, zvuk a hudba super, prostě vynikající moderní sci-fi film. BD je must have!

Re: Prometheus na Blu-ray v rozšířeném sestřihu na ...

Vložil poolio (bez ověření), 13. Červen 2012 - 22:20

Obrázek uživatele poolio

po negativních referencí sem se na film přestal těšit a i přesto sem ho v kině dal… nelituju. detaily navazující na jedničku a možná i širší zápletka mohla být… ale což bavilo mě to od začátku do konce a rozhodně lepší než Alien vs. Predator..apod. konečně po dlouhý době deep-space-movie. BR určitě přibude :)

Re: Prometheus na Blu-ray v rozšířeném sestřihu na ...

Vložil Martin (bez ověření), 13. Červen 2012 - 23:17

Obrázek uživatele Martin

po stránce efektu je film velice dobře udělaný i herci jsou řekl bych na svém místě příběh mohl být lepe propracovaný některé scény jsou jako bez duše ale je fakt že víme, jak to vlastně začalo jsou tam i naznaky dalšího dílu ale to jsou možná jenom domněnky rozhodně se na film určitě podivám ještě jednou hlavně hd kvalitě a zvukem aspoň 5.1

Re: Prometheus na Blu-ray v rozšířeném sestřihu na ...

Vložil Kaacz (bez ověření), 15. Červen 2012 - 21:52

Obrázek uživatele Kaacz

Jak to vypada v IMAX 3D ? Maji pouze verzi s titulky a to mi docela vadi. Chci si uzit poradne obraz a nechci tam nekde videt plavajici titulky. Navic na ne obcas musim hodit oko (zas tak dobre EN neumim), cimz prijdu o detaily obrazu. Jsou to hovada, ze pro 3D nemaji dabovanou verzi. Stejnak pousti zvuk z media extra vedle, tak proc proboha. Dal jsem dotaz emailem a dabovanou verzi zatim neplanuji. To snad radsi zajdu do lepsiho 2D kina na dabovanou verzi. Chci si ten obraz uzit. Na Avataru (samozrejme dabovanem) jsem byl v IMAXu trikrat. V originalnim zvuku jsem si ho pak pustil na obycejnem BD doma – jen pro to pokochani. Nebo sakra mam napred sehnat piratskou verzi, podivat se na dej vo-co-go a pak si to jit vizualne vychutnat do IMAXu ? Driv jsem to takhle delal, kdyz promitali dobre veci jen titulkovane. Jdu do kina abych si uzil obraz. A ne abych tam nekde lovil titulky. V kine uz jsem pak neresil co si tam povidaji a uzival platno. Bez toho predkoukani bych na to do kina nesel. A pak se divi, ze lidi pirati novinky, kdyz pitomci nedokazou dodat tu spravnou verzi do kina.

Re: Prometheus na Blu-ray v rozšířeném sestřihu na ...

Vložil Core (bez ověření), 22. Červen 2012 - 17:34

Obrázek uživatele Core

Nevím, jestli je větší hovado ten, kdo nahodí do kin film v orig. znění, nebo ten, co chodí na dabovaný verze:DD Myslím, že B je správně:D Zřejmě si užíváš obraz bez zvuku, jinak by jsi nepsal takový nesmysly. Např. Transformers 2 s dabingem bylo na poblití už v ukázkách a nechápu, jak někdo za to mohl vyhodit peníze a jít do kina. Naštěstí nemá vetšina lidí stejnej názor jako ty.

Re: Prometheus na Blu-ray v rozšířeném sestřihu na ...

Vložil Anonym (bez ověření), 23. Červen 2012 - 2:44

Obrázek uživatele Anonym

Co se radeji nejdrive podivat v jake verzi je Prometheus v CR nez zacit plivat ohen kolem sebe… nikde nevidim dabovanou verzi, vsude jsou jen titulkove DCP.

Re: Prometheus na Blu-ray v rozšířeném sestřihu na ...

Vložil Freeman (bez ověření), 18. Červen 2012 - 18:59

Obrázek uživatele Freeman

Osobně jsem z kina odcházel docela zklamaný. Po reklamní kampani, všemožných ukázkách a nabušených trailerech jsem očekával víc. Pro mě veliké zklamání, jdu si pustit původní vetřelce :-)

Re: Prometheus na Blu-ray v rozšířeném sestřihu na ...

Vložil Anonym (bez ověření), 18. Červen 2012 - 19:48

Obrázek uživatele Anonym

a to je ten problém ,že si to bral jako dalšího vetřelce

Re: Prometheus na Blu-ray v rozšířeném sestřihu na ...

Vložil Freeman (bez ověření), 22. Červen 2012 - 16:04

Obrázek uživatele Freeman

Ba ne, ale nazval bych to vítězstvím marketingu nad výsledným produktem.

Re: Prometheus na Blu-ray v rozšířeném sestřihu na ...

Vložil th0ca (bez ověření), 22. Červen 2012 - 16:34

Obrázek uživatele th0ca

tak oni moc nabuseny ty trailery nebyly, pokud nepocitam ty, bez zvuku z filmu, jen s tou thrillerovou hudbou zrychlujici se… Nic extra nepredvedli. Ale kazdej pred tim nez to prislo do kin o tom porad mluvil ze to je to co bylo pred vetrelcema atp… ale ani jeden z rozhovoru s Ridley Scottem to nikdy nepotvrzoval. Film se pouze prezentoval jako od stvoritele Alien univerzia…