Problémové Blu-ray disky: Magic Box přiznává výrobní vady hned u čtveřice titulů

vydáno 11. 3. 2013 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Z domova | 6 komentářů

Tagy: 96 hodin: Odplata, Blu-ray, Bobule, film, PS3, Sedm psychopatů, Ve stínu

Ve stínu (2012) (Blu-ray)

Poslední dobou má tuzemská distribuce na hlavě jedno máslo za druhým. Nejprve Bontonfilm doručil na trh ořezané disky Loopera a Země bez zákona, za které se nakonec omluvil, ale nové výlisy hodlá vydat až po prodeji (byť ve slevách) dosud vydaných zásob (paradox, že abyste se dočkali kvality, musí jiní vykoupit nekvalitu). A nyní se „předvedl“ i Magic Box.

Ten lokálně vydal v poslední době hned čtveřici titulů mající problémy s přehráváním. Jmenovitě jde o dvoj-blučko Bobulí, Sedm psychopatů, Ondříčkovo drama Ve stínu a akční hitovku 96 hodin: Odplata. U všech disků zákazníci zjistili (a my to potvrzujeme přinejmenším u 96 hodin a Ve stínu) problémy s přehráváním v PlayStation 3. Po zasunutí do mechaniky se film sice spustí, nicméně obraz je napříč celou stopáží sekaný. Což je o dost výraznější problém, než když například „Blu-ray Promethea "kostičkoval“ v PC mechanikách":/clanek/prometheus-na-blu-ray-fullhd-screenshoty-a-smutny-prvni-pohled-na-vadny-prepis.

Na všech ostatních přehrávačích (klasické stolní i mechaniky) filmy běží bez problémů, takže Magic Box nemá důvod stahovat všechny tituly obratem z trhu. K problému se však staví pozitivně a oficiálně prohlásil, že zákazníci, kterým disky nepůjdou adekvátně přehrát, mohou všechny zmíněné tituly reklamovat u prodejce. Problém to samozřejmě neřeší, je však lepší disk vrátit, než mít v ruce kus plastového kolečka.

96 hodin: Odplata (Blu-ray) O tom, kde se stala chyba, můžeme pouze spekulovat. Nejpravděpodobnější možností je však rozepře čtecí mechaniky s authorizovaným diskem, popřípadě ochrana disku, která PS3 činí z nějakého důvodu problémy. Na některých fórech se již objevily fanouškovské prosby o aktualizaci PS3 softwaru, skutečnost je ale taková, že Sony bude těžko aktualizovat software kvůli dost možná výrobní vadě malého českého distributora.

Majitelé PS3, kteří nemají jiný přehrávač (proč by také měli, když jde stále o jeden z nejlepších), jsou tak v poněkud slepé uličce. Buď si pořídí další stroj do domácnosti, anebo disk vrátí a pořídí si nový například ze zahraničí, nicméně stále budou muset vynaložit výrazně větší úsilí (a v případě přehrávače i peníze), než by jako platící zákazníci měli. Ani nemluvě o tom, že při koupi ze zahraničí samozřejmě bude chybět česká lokalizace a Bobule či Ve stínu za hranicemi nenajdete.

Doufejme tak, že se Magic Box poučil a u dalších disků (popřípadě re-releasů) se podobné závady již objevovat nebudou. Ačkoli je totiž dnes standardem mít v obývacím pokoji BD přehrávač, PS3 bezpochyby ukousává podstatný díl z celkového koláče. A pokud je podobnými kiksy distribuce připravuje o potravu, je jasné, že budou klesat tržby. Magic Box by tak měl příště bedlivěji dohlédnout na to, že Blu-ray půjde přehrát skutečně na všem. Ostatně Sony se s nálepkami o PS3 kompatibilitě rozhodně neohání proto, aby si kupující obratem stěžovali, že na jejich konzoli něco nefunguje.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Problémové Blu-ray disky: Magic Box přiznává ...

Vložil Anonym (bez ověření), 12. Březen 2013 - 16:57

Obrázek uživatele Anonym

PS 3 je jeden z nejlepších BR přehrávačů? Hm tak to je hodně silný tvrzení. Držte se raději jen faktů a nezatahujte do toho svoje opožděný dojmy.

Re: Problémové Blu-ray disky: Magic Box přiznává ...

Vložil ToMer69 (bez ověření), 12. Březen 2013 - 17:29

Obrázek uživatele ToMer69

Fakt opoždene dojmy. Každý predsa vie že už bola ovlásená ps4 takže pochopiteľne ps3 uz není ale bol naj Blurey prehrávač :D

Re: Problémové Blu-ray disky: Magic Box přiznává ...

Vložil moviereaper (bez ověření), 12. Březen 2013 - 17:30

Obrázek uživatele moviereaper

možná by Vás mohlo zajímat toto http://www.pcmag.com/…97234,00.asp , že PS3 je jeden z nejlepších BD přehrávačů, myslím takový nesmysl není…

Re: Problémové Blu-ray disky: Magic Box přiznává ...

Vložil Psema (bez ověření), 12. Březen 2013 - 22:38

Obrázek uživatele Psema

Tož já si rád poslechnu argumenty. Pokud nějaké jsou.

Re: Problémové Blu-ray disky: Magic Box přiznává ...

Vložil Matěj (bez ověření), 13. Březen 2013 - 12:15

Obrázek uživatele Matěj

No ono tady na HD magu je celkem normální že své ´´dojmy´´ vydávají za ověřené informace a skálopevně se jich drží. proto je nutné to brát trošku s reservou protože články mají bulvárně zavádějící nádech. Viz tento: PS3 není primárně určen pro přehrávání BD filmů – tečka. na stolních přehrávačích OK

Re: Problémové Blu-ray disky: Magic Box přiznává ...

Vložil moviereaper (bez ověření), 13. Březen 2013 - 12:53

Obrázek uživatele moviereaper

tak PS3 určitě primárně pro sledován bluček není, s tím souhlasím, ale nelze opomíjet to, že v mnoha domácnostech PS3 úlohu BD-přehrávače plní (a pokud vím, tak i právě díky PS3 si nyní kupueme BD a ne HD-DVD) a že si ho spousta lidí koupilo právě jako přehrávač filmů s možností občasného zahrání nějaké té gamesy (můj případ), využití ho jako multimediálního centra atp., čímž se dle mě dostává do kategorie lepších BD playerů…