Presleyho Blu-ray kolekce aneb Elvis namodro

vydáno 28. 4. 2010 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, DTS-HD Master Audio, Elvis, Elvis Blu-ray Collection, Elvis on Tour, Elvis: Viva Las Vegas, film, Jailhouse Rock, Vězeňský rock, Viva Las Vegas, Warner Bros.

Elvis Blu-ray Collection (2010)

Král je jenom jeden, to všichni víme. Elvis Aaron Presley, americký zpěvák, herec a Král Rock'n'Rollu, sice zemřel v pouhých dvaačtyřiceti letech, i tak po sobě ale stačil zanechat desítky alb, singlů a také hudebních filmů. V těch s gustem předváděl své pěvecké umění a my se teď můžeme těšit na tři tyto snímky ve vysokém rozlišení.

Studio Warner připravuje pro region A (Amerika) na 3. srpna sadu tří Blu-ray disků, nazvanou jednoduše Elvis Blu-ray Collection. Dva z nich (Vězeňský rock a Elvis: Viva Las Vegas) sice vyšly samostatně už v roce 2007, ale po pravdě řečeno daleko významnější je třetí disk – dokument Elvis on Tour.

Poslední film (resp. koncertní dokument), ve kterém se Elvis objevil živý, zachycuje turné z dubna roku 1970, prokládané rozhovorem o životě a kariéře, a poskytuje tak skutečně jedinečný pohled do zákulisí. Režisér a producent Roberta Abela za něj v roce 1972 dokonce získal Zlatý Globus.

Toto Blu-ray vydání je očekáváno s velkým napětím, mělo by totiž být podrobeno náročnému procesu remasteringu a restaurace, jehož výsledkem má být kvalitní obraz ve formátu 2,40:1 a zvuková stopa ve formátu DTS-HD Master Audio 5.1. Při pohledu na ukázku zdrojového materiálu níže se tomu nechce příliš věřit…

Necháme se překvapit, jak se studio Warner „pochlapí“. Dobrou zprávou je, že Blu-ray disky budou zcela jistě bez regionálního kódování, takže bude americkou edici možné bez problémů přehrát i u nás v regionu B. Evropská edice totiž zatím nebyla ohlášena, nevyšla u nás ani dvě zmiňovaná samostatná vydání. Na české titulky nebo dokonce dabing tím pádem můžeme zapomenout.

Vězeňský rock

Vězeňský rock (Jailhouse Rock, 1957) (Blu-ray)

Český název: Vězeňský rock

Originální název: Jailhouse Rock

Rok výroby: 1957

Žánr: Drama / Muzikál

Délka: 96 minut (1:36)

Režie: Richard Thorpe

Hrají: Elvis Presley, Mickey Shaughnessy, Glenn Strange, Bill Hickman, Hugh Sanders

Studio: Warner Bros.

Kasovní trhák z roku 1957, který je podle Průvodce filmem a videem (Movie&Video Guide) Leonarda Maltina nejlepším filmem Elvise Presleyho.

„Král“ zde hraje Vince Everetta, uvězněného za zabití v hospodské rvačce. Vince se ve vězení naučí, že je lepší mlátit do kytary, než do zákazníků v baru a po podmínečném propuštění se vydá strastiplnou cestou za úspěchem v oblasti hudby a filmu.

Příběh je doplněn šesti Presleyho písněmi od Jerryho Liebera a Mika Stollera, mezi něž patří Treat Me Nice, I Wanna Be Free a dynamická titulní melodie, která byla Presleyho nejoblíbenější filmovou písní.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Elvis: Viva Las Vegas

Elvis: Viva Las Vegas (Viva Las Vegas, 1964) (Blu-ray)

Český název: Elvis: Viva Las Vegas

Originální název: Viva Las Vegas

Rok výroby: 1964

Žánr: Komedie / Muzikál / Romantický

Délka: 85 minut (1:25)

Režie: George Sidney

Hrají: Elvis Presley, Ann-Margret, William Demarest, Teri Garr, Eddie Quillan

Studio: Warner Bros.

Neonové noci, kutálející se kostky, dlouhonohé showgirls – to je Vegas a nezasloužíš si nic než opovržení, pokud nezačneš pod dojmem jeho blyštivé atmosféry vyzpěvovat: Viva Las Vegas!

V jednom ze svých nejpopulárnějších filmů se Presley v hlavním americkém městě zábavy objevuje s Ann-Margret. On je jezdcem Grand Prix a ona hotelovou plaveckou instruktorkou a od jejich prvního setkání to jiskří na plné obrátky. Režijní veterán, George Sidney, který vedl Ann-Margret v předchozím roce ve filmu Bye Bye Birdie, kombinuje hormonální bouře s fascinujícími pohledy na Las Vegas šedesátých let.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře